Top 5 al celor mai pasnice tari de pe planeta

paceIn epocile istorice anterioare, perioadele indelungate de pace erau un lux, dar in zilele noastre constatam cu bucurie ca pacea a devenit o stare de fapt obisnuita si orice altceva este considerat anormal. Printre cele mai pasnice tari din lume se numara Islanda, Danemarca sau Noua Zeelanda. Toate aceste tari au in comun faptul ca poseda un mare respect pentru aplicarea unei guvernari democratice si ca s-au folosit de metode diplomatice si strategii economice in locul conflictelor armate.

Iata care sunt 5 dintre cele mai pasnice tari de pe planeta

 

  1. Islanda a ajuns in fruntea listei celor mai pasnice tari din lume daorita faptului ca a reusit sa evite implicarea in cele mai distrugatoare conflicte. Islanda nu a aparut niciodata pe prima pagina a ziarelor atunci cand subiectul zilei era vreun razboi intr-o tara indepartata. In schimb, Islanda este cunoscuta in intreaga lume pentru peisajele superbe cu ghetari uriasi si vulcani furiosi, precum si pentru numeroasele atractii naturale si culturale unice in Reykjavik, capitala tarii.
  2. Danemarca este cea de-a doua cea mai pasnica tara de pe pamant, deoarece este intr-adevar un loc sigur in care sa traiesti. Chiar si atunci cand Copenhaga, capitala Danemarcai, a fost sub ocupatie nazista in timpul celui de-al doilea razboi mondial, cetatenii sai nu au recurs la acte de agresiune militara. Ideea este ca oamenii care traiesc in Danemarca prefera sa se concentreze pe probleme economice, in loc sa se implice in diverse conflicte armate.
  3. Austria este o tara mica situata in zona de sud a Europei centrale si castiga un lc binemeritat in clasamentul celor mai pasnice tari din lume pentru pozitia sa asupra politicii internationale. Inca de la sfarsitul primului razboi mondial si destramarea Imperiului Austro-Ungar, Austria a devenit foarte hotarata sa imbratiseze o viata pasnica si linistita. Austria este recunoscuta pentru statiunile sale de renume mondial din Alpi si uluitoarele centre culturale din Viena.
  4. Noua Zeelanda. In fiecare an, incepand din 2007, Institutul pentru Economie si Pace a clasat Noua Zeelanda in topul celor mai pasnice tari din lume. Cu un foarte mic procent de persoane aflate in institutii de corectie si cu o capacitatea militara limitata, Noua Zeelanda este o tara minunata in care sa traiesti. Turisti din intreaga lume vin in Noua Zeelanda pentru a capata experienta peisajelor sale naturale unice si pentru a incerca vinurile sale renumite.
  5. Elvetia. Spre deosebire de multe alte tari de pe planeta, Elvetia a reusit sa mentina un guvern care chiar functioneaza si o cultura bine inradacinata in practicarea unei politici deschise. Elvetia este una dintre tarile cele mai pasnice din lume, cu un nivel foarte scazut de infractiuni violente. Cu toate ca Elvetia este cunoscuta pentru neutralitatea sa in chestiuni politice regionale, internationale si globale, ea intretine totusi relatii diplomatice puternice cu diferite tari din intreaga lume.
Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.