Top 5 al companiilor cu cea mai mare productie de automobile

In domeniul automobilelor, clientii cauta intotdeauna ceea ce este nou pe piata, iar companiile care au cea mai mare productie, reusesc sa ofere modele noi ale marcilor renumite in fiecare an. Exista anumite criterii dupa care poate fi stabilit un astfel de clasament, trei dintre acestea fiind valoarea pe piata, veniturile si profitul.

Iata care sunt companiile cu cea mai mare productie de automobile

  1. Toyota Motors. Toyota Motor Corporation este o companie japoneza de automobile, care are sediul la Toyota, Aichi, Japonia. Toyota este cel mai mare producator mondial de automobile, conform datelor din 2013, in ceea ce priveste numarul de vehicule. Toyota a ocupat, de asemeni, prima pozitie si in anul 2012, ajungand pentru prima oara la o cifra de zece milioane de automobile produse.
  2. Volkswagen Group. Volkswagen Group este o companie multinationala germana de automobile, cu sediul in Wolfsburg, Saxonia, Germania. Aceasta proiecteaza si produce atat masini de pasageri, cat si vehiculele comerciale sau motociclete. Volkswagen inseamna „masina poporului” in limba germana, iar sloganul actual este „Das Auto”, adica „Masina”. Compania are operatiuni in aproximativ 150 de tari si opereaza 100 de unitati de productie din 27 de state. Volkswagen Group vinde autoturisme de pasageri ale marcilor Audi, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Porsche, SEAT, Skoda si Volkswagen, iar motocicletele, sub marca Ducati.
  3. Daimler AG este o companie de automobile multinationala germana si are sediul central in Stuttgart, Baden-Wurttemberg, Germania. Grupul Daimler este unul dintre cei mai mari producatori de automobile premium si cel mai mare producator mondial de vehicule comerciale, datorita diviziilor sale Mercedes-Benz Cars, Daimler Trucks, Mercedes-Benz Vans, Daimler Buses si Daimler Financial Services. De asemeni, Daimler are acum cea mai larga gama de vehicule electrice.
  4. BMW Group. Bayerische Motoren Werke AG este o companie germana producatoare de automobile, motociclete si motoare. A fost fondata in 1916 si are sediul la Munchen, Bavaria, Germania. Activitatile Grupului BMW se extind in peste 150 de tari si sunt coordonate de la sediu din Munchen. BMW Group produce automobile Mini Cars si Rolls-Royce, iar motociclete, sub marca Motorrad. BMW Group are 10 centre de cercetare si dezvoltare, din care patru sunt in Germania, trei in Statele Unite ale Americii si cate unul in Austria, Japonia si China.
  5. Ford Motors. Ford Motor Company este o companie multinationala si un producator auto american. Are sediul la Detroit, Michigan, si vinde automobile si vehicule comerciale sub marca Ford si masini de lux sub marca Lincoln. De asemeni, detine actiuni in cadrul mai multor companii, ca Mazda in Japonia, Jiangling in China si Aston Martin in Marea Britanie. Compania Ford a fost prima care a introdus conceptul de fabricarea pe scara larga a automobilelor si managementul pe scara larga a fortei de munca in cadrul acestora.
Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.