5 intrebari utile pe care sa le adresezi unui angajator

De multe ori, in cadrul unui interviu pentru obtinerea unui loc de munca, exista un interval in care candidatul poate adresa angajatorului intrebari cu privire la postul ce urmeaza a fi ocupat. Majoritatea candidatilor considera aceasta etapa ca fiid o pierdere de timp, si vor sa se foloseasca de acest moment pentru a-si construi o imagine pozitiva, adresand intrebari „destepte”. Astfel intrebarea devine mai importanta decat raspunsul.

Intrebari cu adevarat importante in cadrul unui interviu de angajare

  • Care sunt obiective imediate ce trebuie atinse? Este in avantajul oricarui bun candidat ca intervalul de acomodare sa fie unul cat mai scurt, si de aceea este nevoie atat de o cunoastere cat mai amanuntita a strategiilor si a modalitatilor de lucru, cat si de o planificare eficienta a obiectivelor si a termenelor limita.
  • Care sunt calitatile unui angajat ideal? Un candidat bun urmareste intotdeauna sa ramana in cadrul companiei pe termen lung. Fiecare companie are un mediu de lucru diferit, si de aceea este nevoie sa stii care sunt calitatile necesare ale unui angajat ideal. Poate ca cel mai important criteriu este disponibilitatea de a lucra ore suplimentare, sau poate creativitatea este mai importanta decat metodologia, sau poate ca succesul in cadrul companiei depinde de numarul de clienti. Afla ce inseamna sa fii un angajat de top in cadrul companiei pentru care urmeaza sa lucrezi.
  • Cum putem obtine rezultate optime? Dintr-un anumit punct de vedere, fiecare angajat este o investitie, iar in cadrul oricarui loc de munca exita o serie de activitati ce ofera un randament optim. Departamentul de resurse umane al unei companii are atat rolul de a ocupa posturile libere, cat si de a gasi candidatii ideali pentru fiecare post in parte. Demonstreaza ca ai abilitatile necesare ocuparii postului pentru care candidezi.
  • Ce fac angajatii in timpul liber? Fericirea unui angajat se bazeaza pe gradul de confort la locul de munca si pe relatiile pe care le are cu superiorii si colegii sai. Pauzele de masa reprezinta un interval de timp destinat unor activitati relaxante, ce implica, de multe ori interactiunea intre membri unei echipe. Este important sa stii care sunt obiceiurile oamenilor cu care urmeaza sa lucrezi.
  • Care sunt planurile de viitor? Fiecare afacere se confrunta constant cu o serie de provocari majore: schimbarile tehnologice, anticiparea tendintelor economice sau intrarea pe piata a unor noi competitori. Chiar daca este bine sa prezinti siguranta la noul loc de munca, vei avea intotdeauna tendinta de a avansa in cariera. Informeaza-te constant asupra oportunitatilor ce pot aparea, atat din cadrul companiei pentru care lucrezi, cat si din afara acesteia.
Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.