Materiale didactice pentru copii: carti de colorat, carti de povesti, carti illustrate

Educatia copilului dumneavoastra este importanta inca din timpul gradinitei sau chiar de la varste mai mici. Editurile specializate in vanzarea de carti pentru copii va stau la dispozitie indiferent de optiunile dumneavoastra: carti de colorat, carti de povesti, carti ilustrate… preocuparile didactice ajuta la dezvoltarea si la imbunatatirea memoriei si capacitatilor copiilor de a intelege lucrurile, atat cat este posibil la varsta lor.

Materialele didactice-cartile pentru copii: imbinati jocul cu educatia!

Materialele didactice au un rol important in educatia si in activitatile de zi cu zi ale copiilor. De aceea este necesar sa-i gasiti copilului dumneavoastra o preocupare inteligenta care il va ajuta foarte mult in timpul scolii si nu numai. De la varsta de 2 ani, copiii devin curiosi si incearca sa descopere absolut totul. Evitati neplacerile de orice fel si optati pentru materialele didactice care sigur vor atrage atentia copilului dumneavoastra. Cartile de colorat, cartile de povesti, cartile ilustrate sunt doar cateva exemple de materiale didactice comercializate de editurile de specialitate. Materialele didactice sunt, de asemenea, un ajutor pentru parintii ai caror copii sunt extrem de neastamparati… animalele din cartile cu ilustrate, povestioarele sau cartile de colorat le vor trezi interesul si le vor oferi o sursa inteligenta de cosumare a energiei.

Cartile de colorat, cartile de povesti, cartile ilustrate: descoperiti magia povestilor alaturi de copilul dumneavoastra!

Energia celor mici este uneori extrem de obositoare, mai ales pentru mamele care isi petrec fiecare zi din viata alaturi de cei mici. Insa, pe cat de obositoare, pe atat de frumoasa, mai ales cand copiii incep sa descopere lucruri noi, sa inteleaga o parte din lumea care ii inconjoara. Aflandu-se la varsta la care orice lucru marunt pare interesant, cei mici trebuie stimulati prin jocuri educationale sau prin materiale didactice specifice varstei.

Cartile de colorat ii ajuta pe cei mici sa-si dezvolte gandirea, imaginatia, atentia, personalitatea, limbajul si sa descopere lumea fascinanta a cartilor si a personajelor acestora. Fiti alaturi de copilul dumneavoastra pentru a-l indruma spre activitati importante care il vor ajuta in anii de scoala. In functie de tematicile cartilor de colorat, cei mici pot descoperi mediul inconjurator, cifrele, animalele, literele, personajele de basm, etc.

Cartile de povesti nu trebuie sa lipseasca din categoria materialelor didactice alese pentru copilul dumneavoastra. Cu ajutorul acestora, cei mici isi dezvolta memoria si capacitatile de a asimila cunostinte din diferite domenii. Parintii au rol primordial in dezvoltarea psihica si fizica a copiilor. De aceea, orice parinte trebuie sa-i ofere copilului sansa de a descoperi lumea povestilor si a basmelor. O lectura in fiecare seara va oferi copilului dumneavoastra un moment de relaxare, atat pentru el cat si pentru dumneavoastra. Pe langa momentul de relaxare, va veti bucura si de participarea copilului prin intrebari din ce in ce mai interesante, adaptate varstei.

Cartile ilustrate sunt extrem de importante in pregatirea prescolarilor. Imaginile ii vor ajuta sa asocieze ceea ce vad cu realitatea si sa-si dezvolte memoria vizuala. Cu ajutorul cartilor ilustrate, cei mici au posibilitatea de a descoperi o parte din personajele lumii reale, in functie de tematicile alese de parinti.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.