Postul Intermitent – Pareri Contra

Dacă vrei să slăbești, cu siguranță ai auzit de postul intermitent (intermittent fasting).

Există diverse metode de post intermitent: de 12 ore, de 14/16 ore, 24 ore sau 2 zile.

Internetul e plin de păreri pro intermittent fasting, dar entuziasmul pare să fie exagerat. Mulți slăbesc rapid, dar cu ce costuri? De asemenea, după ce slăbesc multe kg în timp scurt, mulți pun la loc după o anumită perioadă.

Unele cercetări au arătat că postul intermitent poate ajuta la scăderea în greutate, dar și că are efecte benefice în cazul pacienților cu diabet sau afecțiuni cardiovasculare. Doar că multe dintre aceste studii nu au o calitate înaltă. În plus, studii mai recente, constând în experimente randomizate, arată că prin comparație cu un regim alimentar echilibrat, cu mai puține calorii, postul intermitent alternativ are rezultate mai slabe.

Medicul nutriționist Diana Artene explică marele dezavantaj al postului intermitent: „Pe termen scurt, înfometarea scade greutatea corporală magic de rapid. Iar pe termen lung, înfometarea scade metabolismul prin pierdere de masă musculară și scade autocontrolul prin hormonii secretați chiar de țesutul adipos (crescând și poftele, și protecția grăsimii ). Practic cu fiecare episod de înfometare se produc viitori grăsunei pe bandă rulantă, cu cât a fost înfometarea mai drastică cu atât ajungându-se treptat la îngrașat mâncând din ce în ce mai puțin.”

Într-un articol publicat pe Harvard Health se subliniază faptul că „săritul peste mese și limitarea severă a caloriilor pot fi periculoase pentru persoanele cu anumite afecțiuni, cum ar fi diabetul. Persoanele care iau medicamente pentru tensiune arterială sau boli de inimă pot fi, de asemenea, mai predispuse la anomalii electrolitice in post.”

Publicitate

1 comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.