Majoritatea oamenilor nu consuma o cantitate suficienta de minerale. Magneziul este unul dintre cei mai importanti compusi, deoarece sprijina sistemul imunitar si ajuta la buna functionare a inimii si a muschilor. Deficitul de magneziu implica aparitia unor simptome, cum ar fi oboseala, pierderea poftei de mancare sau ameteala. Ideal este sa iti asiguri doza zilnica de magneziu prin alimentatie. Prin urmare, iti dezvaluim care sunt cele mai bogate alimente in magneziu.
5 alimente bogate in magneziu
- Migdalele. Migdalele contin 105 mg de magneziu la un sfert de ceasca. Acestea sunt bogate in vitamina E, un antioxidant care are rolul de a intretine sistemul imunitar si sanatatea ochilor. De asemenea, migdalele contin o cantitate mare de proteine si ajuta la slabit, iar acizii grasi omega-3 ajuta la mentinerea sanatatii inimii.
- Semintele de floarea soarelui. In mod surprinzator, semintele de floarea soarelui reprezinta o sursa bogata de calciu, necesar intretinerii sisemului osos. In plus, ele sunt bogate in grasimi polinesaturate care pot ajuta la reducerea nivelului de colesterol din sange, atunci cand sunt consumate cu moderatie. Semintele de floarea soarelui pot fi servite ca o gustare. Ai grija insa la cantitatea de sare.
- Bananele. Cand bananele sunt putin verzi, ele reprezinta una dintre cele mai bune surse de amidon, un compus sanatos, ce are un rol important in functionarea optima a metabolismului. Bananele ofera, de asemenea, o cantitate importanta de potasiu, o substanta ce ajuta la scaderea tensinii arteriale. Variantele de preparare a bananelor sunt infinite, le poti amesteca in blender sau le poti consuma taiate felii.
- Tofu. Aceasta sursa de proteine iti ofera 43% din cantitatea zilnica de calciu, intr-o jumatate de ceasca. De asemenea, tofu contine si o cantitate importanta de fier, aceasta substanta minerala ajutand organismul la producerea hemoglobinei, o proteina care contribuie la transportul oxgenului prin celulele rosii din sange. Atunci cand este folosit la prepararea mancarurilor, tofu preia gustul si aroma celorlalte ingrediente.
- Semintele de dovleac. Semintele de dovleac sunt o sursa buna de fibre si contin o multime de grasimi mono nesaturate, benefice pentru inima. Fibrele si proteinele fac din semintele de dovleac o gustare ideala pentru cei ce vor sa slabeasca. Poti consuma semintele de dovleac prajite intr-o tigaie, pana se rumenesc sau le poti adauga in salate.