Aronia – fructele de padure cu cel mai mare continut de antioxidanti! Originare din America de Nord, in ultimii ani au inceput sa fie cultivate si in Romania.
Daca esti in cautarea unui superfruct cu valoare nutritionala bogata, care sa aduca beneficii majore sanatatii tale, atunci trebuie sa introduci Aronia in dieta ta. Vrei sa stii mai multe despre fructele de Aronia si despre cum sa le incorporezi in dieta ta zilnica? Citeste mai departe acest articol.
Informatii generale despre fructele de Aronia
Fructele de Aronia (engl. chokeberry) sunt boabe mici rotunde, de culoare albastru inchis, care arata ca afinele, dar au un continut nutritional mult mai dens. Prima data au fost descoperite in America de Nord, iar mai apoi au fost aduse si in Europa. In Romania denumirea populara este scorus negru.
Mai sunt poreclite si “fructul cosmonautilor” pentru ca astronautii rusi le consumau, considerandu-le un izvor de nutrienti si vitamine.
Beneficiile pentru sanatate ale fructelor Aronia
Fructele de Aronia ofera o varietate de beneficii pentru sanatate datorita nivelurilor incredibil de ridicate de antioxidanti gasiti in pigmentii lor vegetali (antociani) si micronutrientilor (polifenoli) pe care ii contin.
Antioxidantii sunt folositi de organism pentru a combate daunele pe care excesul de radicali liberi le creeaza. Boabele de Aronia sunt o sursa bogata de vitamine si minerale, cum ar fi vitamina A, B, C, E, K si potasiu, zinc, fier si mangan, toate necesare pentru functionarea corecta a corpului.
Cele mai importante efecte benefice pe care Aronia le are asupra organismului
In mod impresionant, fructele de padure Aronia pot ajuta la protejarea si combaterea efectelor mai multor probleme de sanatate. De la Alzheimer si Parkinson la hipertensiune arteriala, probleme digestive, probleme de vedere si infectii. Iata cateva dintre efectele remarcabile pe care aceste mici fructe de padure le pot avea asupra corpului:
- Antiinflamator
- Antibacterian
- Intaresc sistemul imunitar
- Detoxifica
- Regleaza tensiunea arteriala
- Stimuleaza circulatia
- Protejeaza arterele si relaxeaza vasele de sange
- Anticancerigen
- Antimutagen
Cum sa introduci Aronia in dieta ta
Sucul de Aronia
Daca esti in cautarea unui mod rapid si convenabil de a beneficia de gustul unic al fructelor de Aronia, dar si de nutrientii lor naturali, atunci Sucul de Aronia 100% Natural este cea mai buna solutie. Sucul de Aronia este obtinut prin presarea la rece a boabelor dupa cultivare, evitand supraprocesarea pentru a mentine substantele nutritive blocate.
Sucul este o optiune excelenta pentru familii, deoarece poate fi diluat cu apa pentru a crea o bautura racoritoare pe care toata lumea o poate savura. Se recomanda zilnic 30 ml suc de fructe de Aronia dupa micul dejun sau pranz. Lichidul poate fi digerat incredibil de repede si agentii sai pot fi absorbiti de mucoasa bucala pentru aportul rapid al tuturor antioxidantilor pe care ii furnizeaza.
Cateva indicatii cu privire la consumul de suc de Aronia
- Cantitatea recomandata, atunci cand nu urmezi o cura sau un tratament: 30 ml de suc/zi.
- In timpul sarcinii sau alaptarii, se recomanda numai cu acordul medicului.
- Sucul de aronia nu este indicat persoanelor cu ulcer gastric/duodenal sau cu grad mare de coagulare.
- Cel mai bine ar fi sa bei suc de aronia cu 30 de minute inainte de masa.
- Curele cu suc de aronia pot dura 7, 15 sau 30 de zile, in functie de recomandarile terapeutului.
! Profita de oferta producatorului roman Nectandru:
Suc de Aronia, 1 L Suc deplin din fructe de aronia presate la rece, cultivate in Piatra Neamt. Nimic in plus adaugat. Suc Natural de Aronia 1 L la pret redus: 80 lei 45 lei.
Fructe proaspete sau uscate de Aronia
Daca nu gasesti fructe de Aronia proaspete, nu este nicio problema. Exista o alternativa: fructele uscate de Aronia. Acestea ofera o serie intreaga de beneficii pentru sanatate datorita metodei de uscare folosita pentru a mentine intacti polifenolii.
Sunt bogate in fibre, fara aditivi. In mod normal, fructele uscate de Aronia nu contin adaos de zahar. Se recomanda sa adaugi 1-2 linguri in dieta zilnica pentru a profita la maxim de beneficii.
Le poti folosi si la coacere, ca ingredient gustos in biscuiti, prajituri, briose sau placinte.
Gasesti aici 10 retete din care sa te inspiri.