Cum sa iti albesti singur dintii

A avea dinții albi este un semn de sănătate și igienă personală și este de asemenea esențial pentru un zâmbet minunat. În cazul în care dinții nu sunt la fel de albi cum v-ar place să fie, există unele lucruri pe care le puteți încerca la domiciliu pentru un zâmbet mai alb. În timp ce nici una dintre aceste sugestii nu vor functiona în același mod ca un serviciu de albire profesional, ele te pot ajuta la albirea dinților si nu te va costa o avere. Dacă vrei să știi cum să faci unele schimbări ale stilului de viață, precum și pentru a încerca unele tratamente la domiciliu pentru albirea dinților, trebuie doar să urmezi pașii de mai jos.

Metoda folosirii benzilor de albire

 1. Gasește benzile de albire potrivite. Acestea ar trebui să fie aprobate și nu trebuie să conțină dioxid de clor, care de fapt poate deteriora smalțul. Benzile de albire ar trebui să fie din polietilenă și le puteți găsi la farmaciile locale sau chiar la un supermarket.
 • Veți gasi două tipuri de benzi – una pentru dinții de jos și una pentru dinții de sus. Fiecare va fi acoperită cu un gel care va ajuta la aderenta benzilor la dinți.
 • Costul mediu de benzi de albire este de aproximativ 30 dolari.
 1. Periază complet dinții și folosește ața dentară. Acest lucru vă va ajuta la eliminarea oricăror depuneri care va împiedică albirea dinților. Prin folosirea aței dentare, dinții tai vor elimina placa dintre dinți și va asigura de asemenea albirea acestor zone.
 2. Aplicarea benzilor pe dinti. Aplica benzile ferm pe dinți, rulează degetele peste benzi pentru a ajuta la aplicarea gelului de dinți. Evita mișcarea limbii pentru a evita scurgerea gelului în gură. Acest lucru nu va fi dăunător, dar se poate simți un pic neplăcut. Lăsați benzile aplicate pe dinți pe perioada de timp mentionată in instrucțiuni.

Metoda folosirii gelului sau a pastei de dinți

 1. Foloseste gel de albire. Găsește un gel aprobat pentru a fi utilizat pe dinți și citiți instrucțiunile pentru a înțelege procesul de folosire a gelului de albire. Apoi, aplică gelul pe dinți cu o perie mică, la fel ca de obicei – pentru cel puțin două minute. Apoi, scuipă gelul rămas și clătește gura până gelul este eliminat.Continua aplicarea gelului de albire de două ori pe zi, timp de paisprezece zile sau pentru cât timp este recomandat în instrucțiuni. Vei vedea rezultatele în doar câteva zile.
 2. Foloseste pasta de dinți pentru albire. Asigură-te că pasta de dinți este aprobată înainte de a o achiziționa. Pastele de dinți pentru albire albesc dinții eliminând ușor petele de suprafață prin polizare, chelare chimică, sau alte procese care nu necesită înălbitor. Poți găsi multe din aceste paste de dinți in magazine.

Metoda albirii dinților cu peroxid de hidrogen

 1. Utilizează peroxid de hidrogen. Kiturile de albire din comerț nu sunt ieftine; pentru o soluție mai ieftină, vă recomandăm să luați în considerare albirea dinților la domiciliu, folosind peroxid de hidrogen pentru un efect similar. Albirea dinților cu peroxid de hidrogen este recunoscută ca o practică sigură.
 2. Achiziționați o sticlă de peroxid de hidrogen de la o farmacie locală. Peroxidul de hidrogen este frecvent utilizat pentru a trata rănile de piele, dar proprietățile sale antiseptice sunt de asemenea bune pentru igiena orală. Peroxidul de hidrogen este de obicei ambalat în sticle. Ambalajul opac previne modificarea compoziției soluției. Cumpără soluție de 3%, este sigură pentru uz oral.

Metoda albirii dinților cu bicarbonat de sodiu

 1. Umezește periuța de dinți și adaugă bicarbonat de sodiu. Toți perii trebuie să fie acoperite cu apă, astfel încât întrega periută de dinți să fie albă.
 2. Periază dinții timp de 2 minute. Elimina apa daca este necesar.
 3. Elimină bicarbonatul de sodiu. Clătește gura cu apa curată (nu vrei să ai bicarbonat de sodiu in gură pentru o perioadă lungă de timp). Folosind apa de gură după, te poate ajuta pentru a elimina prostul gust de bicarbonat de sodiu în cazul în care este de nesuportat. Utilizați această metodă o dată sau de două ori pe săptămână pentru cele mai bune rezultate.

Metoda schimbarii unor obiceiuri alimentare

 1. Evită mâncăruri sau băuturi care pătează dinții. Atunci când este posibil, încearcă să previi pătarea dinților prin a face unele modificări la stilul de viață. Aceasta include oprirea fumatului și reducerea consumului de băuturi ce conțin tanin. Sucul, cafeaua, vinul rosu si ceaiul conțin taninuri. În unele cazuri, puteți ține departe de dinți băuturi cu tanin folosind un pai (nu bea lichide calde printr-un pai).
 2. Consuma alimente favorabile dinților. Unele mâncăruri pot ajuta la menținerea dinților albi. Din aceasta categorie fac parte fructe ca merele și căpșunile, morcovii sau unele tipuri de brânză. Acestea favorizează producerea salivei pentru a ajuta la îndepărtarea placii.

Fa-ti o programare pe www.drgrigoriu.ro. Albirea dentara profesionala se realizeaza la cabinetul stomatologic. Astfel, vei evita sensibilitatea dentara la cald si rece si iritarea gingiilor. In plus, rezultatele vor fi mai de lunga durata.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.