5 Idei de amenajari interioare pentru bucatarie

Chiar si pentru cei care nu se considera bucatari si nu sunt impatimiti ai artei culinare, o bucatarie eficient amenajata si bine accesorizata este esentiala oricarei locuinte. Liniile elegante, spatiile de depozitare discrete si estetica moderna sunt cheia unei bucatarii frumoase si functionale. Bucatariile pot fi de mai multe tipuri, in functie de nevoile fiecaruia. Exista bucatarii inchise care servesc un scop pur functional sau cele deschise, care relationeaza bine cu restul spatiilor dintr-o locuinta.

Care sunt cele mai populare idei de amenajari ale bucatariilor?

1. Bucatariile deschise. Vara a sosit si este timpul pentru distractie si gratare. Dar uneori, poate fi obositor ca, in timpul unei petreceri, sa te misti in mod constant de la bucatarie in living, sau din bucatarie in gradina. Cea mai buna solutie in acest caz este bucataria deschisa. Aceasta are aceeasi capacitate de depozitare ca o bucatarie normala, dar are mult mai mult spatiu de miscare.

2. Bucatariile cu insula. Daca ai un spatiu mai mare pentru amplasarea unei bucatarii, atunci poti alege varianta bucatariei cu insula. Aceast element de design poate servi ca blat de lucru sau ca loc de luat masa. Insula prezinta si un avantaj functional, deoarece este accesibila din orice colt al bucatariei, spre deosebire de blaturile de lucru asezate la perete.

3. Bucataria minimalista. Bucatariile minimaliste se bazeaza mai ales pe functionalitate, prezentand o multime de idei ingenioase de amplasare a pieselor de mobilier si de solutii de depozitare. O bucatarie minimalista este de obicei deschisa, si poate avea o tejghea micuta pe post de bar sau loc unde sa-ti bei cafeaua, sau un dulap cu rafturi si fara usi, de unde sa accesezi mai bine farfuriile si instrumentele de gatit.

4. Bucataria traditionala. Avantajul bucatariilor traditionale consta in atmosfera lor calda si primitoare, datorita folosirii unor materiale naturale, cum ar fi lemnul sau chiar piatra naturala. Daca petreci mult timp in bucatarie, este recomandat sa o amenajezi intr-un mod cat mai personalizat si sa folosesti cat mai multe accesorii si decoratiuni.

5. Bucataria colorata. Alaturi de living si de locul de luat masa, bucataria poate fi ea un spatiu pe care sa-l scoti in evidenta. Acest lucru il poti realiza prin alegerea unor culori vii si luminoase, cum ar fi galbenul sau verdele. De asemeni, poti alege forme mai ciudate pentru diverse piese de mobilier, cum ar fi scaunele de bar, taburetii sau rafturile.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.