Ce pot face liderii pentru a minimiza stresul din timpul pandemiei Covid-19

„Cercetările psihologilor indică mai multe modalități prin care 𝗹𝗶𝗱𝗲𝗿𝗶𝗶 – fie că sunt 𝗳𝘂𝗻𝗰𝘁𝗶𝗼𝗻𝗮𝗿𝗶 𝗴𝘂𝘃𝗲𝗿𝗻𝗮𝗺𝗲𝗻𝘁𝗮𝗹𝗶, 𝗺𝗮𝗻𝗮𝗴𝗲𝗿𝗶 𝗱𝗲 𝗮𝗳𝗮𝗰𝗲𝗿𝗶, 𝗲𝗱𝘂𝗰𝗮𝘁𝗼𝗿𝗶 𝘀𝗮𝘂 𝗽𝗮𝗿𝗶𝗻𝘁𝗶 – își pot îmbunătăți abilitățile de comunicare pentru a maximiza încrederea și a minimiza stresul și anxietatea”, ne informează 𝗔𝘀𝗼𝗰𝗶𝗮𝘁𝗶𝗮 𝗔𝗺𝗲𝗿𝗶𝗰𝗮𝗻𝗮 𝗱𝗲 𝗣𝘀𝗶𝗵𝗼𝗹𝗼𝗴𝗶𝗲.

„Oamenii se uită către lideri pentru îndrumări cu privire la ce să facă, la ce să se aștepte și cum să acționeze. În perioadele incerte, nevoia de conducere puternică, calmă, de încredere este mai importantă ca niciodată.”

Iată cum ați putea voi – manageri de afaceri, educatori sau părinti, funcționari guvernamentali – să maximizați încrederea și să minimizați stresul în timpul pandemiei COVID-19:

=> 𝗚𝗲𝘀𝘁𝗶𝗼𝗻𝗮𝘁𝗶 𝘀𝘁𝗿𝗲𝘀𝘂𝗹.
Liderii care reacționează la evenimente stresante în moduri extrem de emoționale pot crește stresul și anxietatea oamenilor. Chiar și atunci când se confruntă cu cerințele unei crize de mare anvergură, liderii trebuie să facă pauze pentru a-și recăpăta forțele și claritatea în gândire.

=> 𝗣𝗮𝗿𝘁𝗮𝗷𝗮𝘁𝗶 𝗶𝗻𝗳𝗼𝗿𝗺𝗮𝘁𝗶𝗶 𝗰𝘂 𝗲𝗺𝗽𝗮𝘁𝗶𝗲 𝘀𝗶 𝗼𝗽𝘁𝗶𝗺𝗶𝘀𝗺.
Persoanele anxioase au nevoie de liderii lor pentru a le oferi speranță și un sentiment de control. Liderii ar trebui să clarifice faptul că există o cale către un viitor mai bun și să anunțe oamenii cum pot contribui.

=> 𝗟𝗶𝗱𝗲𝗿𝗶𝗶 𝗯𝘂𝗻𝗶 𝗿𝗲𝗰𝘂𝗻𝗼𝘀𝗰 𝗮𝘁𝘂𝗻𝗰𝗶 𝗰𝗮𝗻𝗱 𝗻𝘂 𝘀𝘁𝗶𝘂 𝗿𝗮𝘀𝗽𝘂𝗻𝘀𝘂𝗹 la o întrebare și direcționează oamenii către experți-precum oameni de știință, autorități.

=> 𝗙𝗶𝘁𝗶 𝘀𝗶𝗻𝗰𝗲𝗿𝗶 𝘀𝗶 𝘁𝗿𝗮𝗻𝘀𝗽𝗮𝗿𝗲𝗻𝘁𝗶.
Liderii eficienți nu ascund veștile proaste, care rar rămân ascunse oricum. Liderii care nu împărtășesc toate faptele devin rapid mai puțin credibili, iar acest tip de conducere poate duce la mai multă panică.

=> 𝗔𝘀𝗶𝗴𝘂𝗿𝗮𝘁𝗶 𝗰𝗼𝗺𝘂𝗻𝗶𝗰𝗮𝗿𝗶 𝗿𝗲𝗴𝘂𝗹𝗮𝘁𝗲.
Când comunicarea se oprește, oamenii sunt predispuși să își imagineze ce este mai rău.

=> 𝗢𝗳𝗲𝗿𝗶𝘁𝗶 𝗰𝗮𝗻𝗮𝗹𝗲 𝗮𝗱𝗲𝗰𝘃𝗮𝘁𝗲 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗶𝗻𝘁𝗿𝗲𝗯𝗮𝗿𝗶 𝘀𝗶 𝘀𝘂𝗴𝗲𝘀𝘁𝗶𝗶.

=> 𝗙𝗶𝘁𝗶 𝘂𝗻 𝗺𝗼𝗱𝗲𝗹 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗰𝗲𝗶𝗹𝗮𝗹𝘁𝗶.
Liderii trebuie să se comporte în mod consecvent cu ceea ce le cer altora să facă.

Sursă informații: Apa.org.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.