Spatii mici – solutii eficiente in design-ul interior

Cine spune ca spatiile mici nu pot fi cochete, sau ca designul interior nu poate fi unul conform gusturilor noastre? Din contra, spatiile mici reprezinta o provocare in gasirea solutiilor unei amenajari optime.

Ideile in ceea ce priveste designul interior, sunt multe, insa astazi am sa prezint doar cateva, urmand ca decizia si amprenta finala sa o puneti dumeavoastra in micutul spatiu pe care-l doriti amenajat cu gust dar si practic.

In cazul unui dormitor mic, fara spatiu suficient pentru un pat matrimonial sau mobilier complet, alegeti un pat care sa aiba spatiu de depozitare sub el, iar anumite rafturi deasupra lui, prinse-n perete si, in plus, alegeti si niste culori vii pentru captarea atentiei. Puteti opta si pentru un pat suspendat, sub care veti avea loc sa puneti si o canapea sau o biblioteca.

2

Gata, spatiul mic de odinioara pare acum locul ideal de dormit si de admirat.

In cazul unui living mic, un truc ar putea fi utilizarea unor micute masute de cafea ce pot fi mutate cu usurinta dintr-un loc in altul, creand astfel senzatia de spatiu si evitand totodata perceptia ca locul ar fi prea inghesuit.

 

Baia, locul in care fiecare dintre noi cauta un colt de intimitate si relaxare, trebuie sa fie amenajata in asa fel incat sa corespunda nevoilor noastre din toate punctele de vedere, inclusiv cel vizual. Si chiar daca avem o baie mica, prin alegerea unei palete monocromatice, a unor nuante deschise care sa creeze impresia de spatiu mai mare, adaugand si un tapet in partea de sus a peretilor, baia devine deodata un loc mult mai prietenos.

1

Se obisnuieste ca bucataria si sufrageria sa imparta acelasi spatiu. Pentru a face delimitarea intr-un mod eficient si practic, o idee ar fi ca in loc de un perete plat, delimitarea sa fie facuta prin folosirea unui mobilier si astfel putand sa se obtina spatii in plus de depozitare si o buna aerisire.

 

In unele cazuri, spatile multifunctionale sunt de dorit atunci cand avem o locuinta mica. De exemplu un living poate fi folosit si ca birou pentru lucru sau ca dormitor, seara. Folosind peretii pentru a crea spatii pentru depozitare, acestia pot fi folositi atat pentru scopuri personale, cat si pentru cele profesionale.

 

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.