(P) 3 materiale utilizate in amenajari interioare si exterioare: travertin, granit si marmura

Travertinul

686614a03acba366b8dc51ba22de399d1583305548

Daca vrei sa dai eleganta si stil casei, terasei sau gradinii tale, atunci treptele din travertin, placile din travertin, glafurile din travertin sau mozaicul travertin sunt alegerea perfecta. Travertinul poate avea diferite nuante, cu un aspect profund natural si impresionant. Folosit pe scara larga in amenajari exterioare, travertinul isi dovedeste calitatile de fiecare data.

Travertinul poate fi folosit in amenajarea exterioara pentru:
• amenajarea spatiului din jurul piscinei si pentru placarea teraselor.
• placarea gardurilor sau a stalpilor de la intrare.
• pavajul spatiului din jurul casei si pentru amenajarea gradinii.
Travertinul este o piatra naturala intalnita chiar sub suprafata solului, in apropierea apelor si a izvoarelor subterane. Designerii si arhitectii folosesc travertinul pentru pereti, podele, trepte, atat pentru spatii exterioare, cat si pentru spatiile interioare. Placile de tavertin sunt perfecte pentru spatiile cu circulatie intensa, iar caracteristicile sale estetice pot completa orice tip de design arhitectural, incepand cu stilul rustic si terminand cu cel contemporan. Travertinul este unul din materialele preferate in cadrul arhitecturii moderne.

Intrebuintari ale travertinului la exterior

  • Placi din travertin pentru trepte. Placile din travertin sunt ideale pentru completarea look-ul unui spatiu interior sau exterior unde exista fie o scara ampla, fie doar cateva trepte de nivel. Travertinul este un material rezistent la temperaturi scazute, chiar inghet, de aceea, este ideal pentru placarea pieselor de exterior. De asemeni, folosirea travertinului pentru trepte este favorizata si de faptul ca este disponibil intr-o varietate larga de modele decorative, care se potrivesc multor piese centrale de design.
  • Travertinul in forma de placi pentru pavaje. Placile de travertin se gasesc intr-o varietate mare de modele, in functie de grosimea placilor, marimea acestora si de diversitatea designului si a nuantelor. Pot fi folosite cu incredere in pavarea potecilor, aleilor si teraselor. Textura travertinului asigura rezistenta la alunecare in spatii cu umezeala ridicata sau in exterior, pe timp de vreme ploioasa. In acelasi timp, temperatura sa constanta si racoroasa previne degradarea, in cazul temperaturilor mari.
  • Glafuri din travertin. Travertinul poate fi folosit si pentru glafuri. Calitatile materialului asigura siguranta si rezistenta necesara utilizarii in spatiile exterioare. De obicei, in acest caz, marimea placilor poate fi ajustata la dimensiunea elementelor arhitecturale la care este folosit.

O alegere minunata, atat pantru calitatile sale constructive, cat si pentru valoarea sa estetica, travertinul ofera un plus de monumentalitate si naturalete indiferent de modul in care este folosit. Daca esti interesat de achizitionarea de travertin pentru exterior sau pentru interior vezi preturile pentru travertin pe vinca.ro

Ardezia

eb994253d7906de0cdc771ee67ccc4ea1583306675

Ardezia este o roca metamorfica ce se formeaza sub presiunea scoartei terestre, la temperaturi inalte, intarindu-se și devenind un material foarte rezistent si durabil. Granulatia si culorile ardeziei depind de locul din care a fost extrasa, dar si de compozitia chimica a solului in care aceasta a luat nastere. De altfel, ardezia se carcaterizeaza prin variatii de textura, culoare sau granulatie chiar si intre bucatile extrase din aceeasi cariera, conferind unicitate lucrarii ce va fi realizata din acest material. Paleta coloristica a ardeziei este una larga, insa predomina tonurile inchise. Nuantele ardeziei pornesc de la rosu, ocru, crem, verde, gri, pana la negru. Caracteristic ardeziei este aspectul patinat, pamantiu, ceea ce o face ideala pentru realizarea unui design rustic, traditional. Cu toate ca ardezia este o roca ce nu se pateaza si nu absoarbe umezeala, o impermeabilizare a sa este utila și indicata, pentru a-i pastra aspectul initial. Aceasta rezistenta in fata factorilor de eroziune o recomanda pentru folosirea in bucatarii.

Granitul

d4366875538ce862f4edffb4b9b404621555315208

Granitul este unul dintre cele mai utilizate materiale de constructii si a fost folosit timp de mii de ani pentru diverse aplicatii, atat interioare, cat si exterioare. Granitul este o roca magmatica masiva si se formeaza prin solidificarea pe parcursul a mii de ani a lavei sau a rocilor topite. Deoarece perioada de formare a granitului este atat de indelungata, mineralele au destul timp la dispozitie sa se cristalizeze si sa formeze modele foarte variate ca aspect si nuante de culori.

Granitul este un material versatil, durabil si cu un aspect deosebit. Datorita tuturor acestor trasaturi, exista multe modalitati de a utiliza granitul in cadrul decoratiunilor interioare si exterioare. Astfel, granitul poate fi folosit cu succes la bucatarii sau bai. Blaturile de lucru sau blaturile pentru insulele de bucatarie, atat traditionale cat si moderne, reprezinta cele mai raspandite utilizari ale granitului.

Marmura

46845f187c947d6054468f25afcfaec61555944051

Obtinuta prin metamorfozarea calcarului, marmura este o roca metamorfica compusa in principal din calcit, forma cristalina a carbonatului de calciu. De obicei, in componenta acestui material intra si alte minerale cum ar fi mica, cuartul sau pirita, oxizi de fier sau grafit. Marmura este usor de taiat, astfel fiind des folosita la sculpturi sau piese decorative. Culorile acestui material sunt de cele mai multe ori deschise, si variaza de la albul cel mai pur la nuante de gri, albastru sau crem.

Putine roci au intrebuintari atat de variate ca marmura. Acest material este apreciat pentru frumusetea sa, pentru senzatia de monumentalitate pe care o ofera, dar si pentru alte proprietati, cum ar fi cele chimice. Unele dintre cele mai impunatoare si mai cunoscute edificii si sculpturi de-a lungul istoriei au fost facute din marmura.

In prezent, marmura este folosita sub diverse forme in cadrul designului exterior, dar si in ce de interior.
• Mozaic din marmura. Inca din cele mai indepartate epoci, marmura a fost folosita pentru alcatuirea diverselor tipuri de mozaic, fie uniforme sau cu modele variate.
• Treptele din marmura. Marmura poseda cele mai apreciate calitati decorative, de aceea, este ideala pentru placarea seturilor de trepte atat la exterior, cat si la interior.
• Datorita compozitie sale, marmura poate fi foarte bine lustruita, ceea ce ajuta la aspectul si functionalitatea blaturior de orice tip.
• Glafuri din marmura. Rezistenta si versatilitatea recomanda folosirea marmurei pentru glafuri.

Te poti informa cu privire la pretul marmurei pe vinca.ro Depozitele Vinca iti pun la dispozitie preturi optime pentru marmura de calitate superioara. Printre acestea se numara blaturi si glafuri, trepte din marmura sau mozaic din marmura.

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.