(P) Ce este folia stretch si la ce se utilizeaza?

folia stretch

Folia stretch, cunoscuta la noi si sub denumirea de folie de plastic, este o folie extrem de subtire, fabricata din polietilena de joasa densitate care se foloseste cu precadere in industria alimentara, in livrarea si depozitarea produselor. Folia stretch poate fi folosita pentru ambalarea oricarui tip de produse, de orice forma, indiferent de dimensiunile produsului impachetat.

La ce se utilizeaza folia stretch

Folia stretch se poate utiliza pentru a fixa produsele independente sau cutiile cu produse pe paletii pe care urmeaza a fi transportate, pentru un plus de siguranta. De asemenea, cu o folie stretch se pot acoperi produsele care urmeaza a fi introduse in cutii, pentru a le proteja suplimentar.

De la produse alimentare sau obiecte de uz casnic, pana la produse de gradina, care necesita protectie suplimentara fata de mediul inconjurator, nu exista produse care sa nu poata fi securizate cu ajutorul foliei stretch.

Avantajele folosirii foliei stretch

Pe langa faptul ca este foarte simplu de utilizat, folia stretch iti poate aduce o economie de pana la 50%. Acest lucru este posibil deoarece se folosesc mai putine materiale pentru impachetare, mai putine manipulari, mai putine deseuri etc.

 • Folia este usoara si simplu de utilizat.
 • Atunci cand este infasurata pe mai multe straturi, devine extrem de rezistenta.
 • Produsele ambalate vor fi protejate de actiunile mecanice din jur.
 • Protejeaza produsele de praf, umiditate sau murdarie.
 • Elimina riscul deformarii produselor fragile.
 • Costuri logistice mai reduse.
 • Mai putine deseuri pentru cel ce receptioneaza marfa.
 • Se muleaza perfect pe orice forma, oricat de neregulata ar fi aceasta.

Tipuri de folie stretch

Exista multe tipuri de folii stretch. Fiecare tip vine cu calitatile sale aparte, potrivite pentru a raspunde nevoilor specifice ale operatiilor de impachetare, cum ar fi dimensiunea si tipul incarcaturii, cerintele de performanta si bugetul. Iata care sunt cele mai importante tipuri de folie stretch:

1.   Folie stretch manuala

Acest tip de folie este special conceput pentru a fi aplicat manual. In comert se mai gaseste si sub denumirea „folie manuala pentru paleti”. Acesta este de obicei utilizat in operatiuni de ambalare cu capacitate mai mica. Pentru a te asigura ca utilizarea foliei stretch manuale este eficienta pentru afacerea ta, reevalueaz-o in mod regulat in raport cu potentialele beneficii ale trecerii la o masina automata de amabalare.

Caracteristici generale ale foliei stretch manuala:

 • latime: intre 500 mm si 1000 mm
 • grosime: de la 12 μm pana la 30 μm
 • greutate: intre 1 kg si 5 Kg

Tot in categoria foliei pentru uz manual, intra si folia pre-stretch si folia mini rola.

Folie pre-stretch (pre-intinsa)

Folia pre-stretch se foloseste, cu precadere pentru ambalarea finala a paletilor cu produse din diferite domenii. Aceasta este pretensionata uniform pe toata suprafata filmului pentru a permite utilizatorului final o ambalare mai usoara. Se foloseste la paletizarea produselor usoare si/sau fragile care nu pot suporta forte de intindere foarte mari, evitand astfel deformarea sau deplasarea produselor.

Dimensiuni generale folie pre-stretch:

 • latime: 425mm
 • grosime: 7 μm

 

Folie stretch mini role

Acest tip de folie este utilizat pentru infolierea cutiilor mici si medii, incomode de infoliat cu role mari. Aceste folii stretch mini role se intind pana de 3 ori mai mult decat lungimea lor initiala. Filmul de intindere turnat se lipeste numai de sine, astfel incat nu lasa in urma dezlipirii niciun reziduu lipicios.

Dimensiuni generale folie stretch mini rola:

 • latime: de la 100 mm pana la 250 mm;
 • grosime: de la 17 μm pana la 30 μm.

 

2.   Folie stretch pentru masini automate si semiautomate

Acest tip de folie este proiectat pentru a fi aplicat cu ajutorul unei masini de ambalat, pentru ambalarea unitara a incarcaturilor si fixarea marfurilor pe paleti. Ofera multe avantaje fata de folia manuala, inclusiv: ambalare mai rapida si mai eficienta, costuri reduse pentru materialele de ambalare, aplicatii mai sigure, incarcaturi mai sigure si multe altele.

Caracteristici generale ale foliei stretch pentru masini automate si semiautomate:

 • latime: intre 100mm si 1500mm
 • grosime: de la 12 μm la 30 μm
 • greutate: de la 10 pana la 17 Kg

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.