Blatul din granit – perfect pentru bucataria ta

Transformarea granitului brut in blaturi de granit pentru bucatarie necesita instrumente speciale. Granitul poate fi personalizat si instalat pentru fiecare bucatarie in parte, sau, de asemenea, poate fi cumparat deja taiat si pregatit pentru instalare. Designul bucatariei, forma si dimensiunea materialului si marimea camerei, vor determina ce fel de blat de granit poti utiliza. Astfel, pentru bucataria ta poti utiliza blaturi de granit deja prelucrate sau poti alege o instalare personalizata.

Daca vrei sa inlocuiesti blatul mobilei de bucatarie cumparate sau vrei sa instalezi un blat pentru insula de bucatarie, trebuie sa stii ca cea mai buna solutie este blatul de granit!
Pentru mai multe detalii despre pretul, dimensiunea, forma si calitatea blaturilor de granit intra in depozitul online Vinca.ro, depozit cu peste 3000 de produse din granit. Te asteptam!

blat bucatarie granit Verde Marina2

blaturi din granit clientii vinca (5)

Despre Granit

Cine a inventat expresia “tare ca piatra” s-a referit, cu siguranta, la granit. Formata in decursul a milioane de ani, prin comprimarea rocii topite sub suprafata Pamantului, granitul este foarte greu si foarte durabil in timp.

Cu calitatile sale rezistente la caldura, granitul nu arde, si de asemenea, nu se zgarie sau ciobeste. Atunci cand este folosit pentru fabricarea blaturilor pentru bucatarie, granitul este net superior marmurei, materialelor sintetice sau materialelor laminate. Este, de asemenea, o varianta mai atragatoare, stralucind foarte frumos atunci cand este bine lustruit.

Din ce este compus granitul?

Granitul este format din cristale minerale conexate, cele mai frecvent intalnite fiind feldspatul si cuartul. Insa, se pot gasi in component lui si alte minerale, astfel, facand fiecare bucata de granit unica.

Feldspatulmineralul de culoare alba din componenta granitului.

Cuartul – mineralul reprezentat in granit prin venele gri deschise.

Mica – mineral din grupa silicatilor. Culoarea neagra din granit este data de acest mineral.

Granitul este forat, cioplit si dinamitat din cariere, in blocuri mari, fiind taiat in placi mai mici de catre masini speciale de frezat. O lespede de granit are aproximativ 1.2 – 1.5 m latime si 2.1 – 2.7 m lungime.

Granitul este una dintre cele mai puternice roci magmatice si totodata si una dintre cele mai frumoase. Aspectul deosebit si rezistenta sporita a granitului il recomanda pentru constructori si proprietarii de case, putand fi folosit in moduri variate in cadrul designului interior, dar si exterior. Granitul este recunoscut mai ales pentru calitate si eleganta.

Una dintre cele mai populare utilizari ale granitului este realizarea blaturilor pentru bai si bucatarii, dar combinatia dintre durabilitate si frumusete estetica fac ca acest material sa fie folosit si la placarea pardoselilor, a treptelor sau a glafurilor. Piatra de granit creeaza o estetica uimitoare și ofera protectie optima atunci cand este folosita la exteriorul cladirilor.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.