(P) 5 tipuri de piatra si recomandari de utilizare pentru fiecare

5 tipuri de piatra naturala si recomandari de utilizare in amenajari interioare si exterioare. Piatra naturala poate fi integrata in orice tip de proiect. Fie ca vrei sa iti amenajezi apartamentul sau casa, fie ca vrei sa iti amenajezi hotelul, pensiunea, restaurantul sau sediul comercial, piatra naturala este un material de constructie si decorare ideal, atat datorita rezistentei sale la intemperii, zgarieturi, rodaj, cat si datorita esteticii deosebite. Cand mergi pe natural, nu ai cum sa dai gres! 

  1. Piatra Naturala Poligonala are forme neregulate, de diferite dimensiuni, fiecare bucata avand unicitatea ei. Este un material de constructie ideal pentru amenajari exterioare – constructie alei, pavare terase, pavarea spatiului din jurul piscinei, placarea peretilor exteriori.

2.Mozaicul din piatra naturala este folosit adesea pentru pavimente, dar poate fi un ornament deosebit in decorarea zidurilor, gardurilor, sau unor elemente interioare din bucatarii, baii sau seminee.

3. Piatra Naturala Scapitata este o piatra care in urma prelucrarii mecanice capata un aspect neprelucrat, nefinisat. Se poate utiliza in amenajari interioare si exterioare atat in stil rural, cat si modern: placare pereti, placare semineu, placare bar, placare fatade case, placari garduri, socluri, ziduri.

 

  1. 4. Piatra Naturala pentru garduri. Piatra naturala in forme regulate, scapitata si piatra naturala tip panel sunt adesea potrivite din punct de vedere al durabilitatii cat si al esteticii pentru placarea zidurilor si gardurilor. Pentru constructia efectiva a gardului se recomanda piatra de rau, care se prezinta sub forma unor bucati groase, mari.

5. Piatra naturala decorativa pentru exterior si interior. Marmura, granitul, travertinul, ardezia sunt tipuri de piatra naturala apreciate pentru estetica lor, fiind utilizate in decoratiuni, ornamente cat si pentru durabilitatea lor, avand utilizari foarte variate. Placile din marmura si granit sunt adesea folosite pentru blaturi de lucru in bucatarie si pentru pardoseli si trepte. Travertinul este folosit adesea pentru pardoseli interioare in bucatarie si holuri si pavimente exterioare (terase, verande, gradini).

Surse imagini: VINCA Bacau – Marmura, Granit, Piatra naturala, Travertin

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.