(P) Doar un foraj profesionist garanteaza o apa potabila, fara microbi si bacterii

Mai mult decat o simpla groapa sapata in pamant, un foraj de alimentare cu apa este poate cea mai importanta instalatie, indispensabila pentru om si eventualele animale pe care acesta le tine in gospodarie. Numite si puturi, forajele de mica si mare adancime pot fi efectuate pentru explorare sau pentru extragerea apei in diverse alte scopuri. Un foraj executat de profesionisti este cel mai bun mijloc de a obtine acces la apa potabila.

Cu toate ca apa reprezinta una dintre cele mai raspandite substante de pe planeta, daca tinem seama si de faptul ca ea formeaza hidrosfera, apa dulce in forma lichida, cea buna de baut, provine cel mai adesea din apele subterane. In Romania, standardele legate de apa potabila prevad ca sestonul sa nu depaseasca 1ml/m³. Efectele cresterii populatiei au condus la o folosirea intensiva a resurselor de apa utilizabila, generand in unele zone geografice o reala problema, a carei solutionare consta intr-o mai eficienta distributie si nerisipirea resurselor.

Acviferele, straturi permeabile saturate, reprezinta formatiuni geologice din subteran, unde stocarea apei este facilitata de prezenta stratului poros de roci care lasa apa sa circule liber. Prin lucrarile realizate de om, nivelul freatic poate fi coborat sau ridicat in mod natural. Si fantanile sapate in stil traditional sunt resurse care servesc la alimentarea cu apa. Important este ca apa de suprafata sa fie purificata inainte ca aceasta sa fie consumata de catre om, pentru a indeparta substantele nedizolvate si bacteriile. Metoda filtrarii cu nisip este una dintre cele mai ingenioase. Prin poluarea apei, se realizeaza un consum inutil, o risipa care nu se justifica, indiferent de avantajele pe care le-ar putea avea poluatorul (companie de minerit etc.).

Compania noastra, sc PRODAC srl, poate realiza foraje alimentari cu apa cu noroi bentonic, venind cu toate operatiile si materialele pentru o executie ireprosabila, ceea ce inseamna ca va puteti astepta la beneficii precum: o apa limpede, lipsita de depuneri/impuritati si care poate fi pompata la debitul maxim permis. Recomandarile de echipare si exploatare sunt realizate pe baza unei atente supervizari a intregului proces, de catre un inginer cu experienta in domeniu, si care exercita rol in luarea hotararilor legate de completarea lucrarilor aferente: stabilirea litologiei (cum se succed straturile), granulometria acviferelor prezente, masuratori geofizice, filtre si amplasarea lor etc., la sfarsit proprietarul putului forat primind o fisa cu constructia si parametrii.

Pentru ca este important ca si dupa realizarea forajului de alimentare apa, acesta sa dispuna de o exploatare corecta, pentru a preveni contaminarea resurselor de apa potabila, este bine ca oamenii sa adopte si o atitudine etica fata de valorificarea resurselor existente, evitand sa arunce gunoaie si medicamente. Substantele chimice din pastile ajung de multe ori in canalizare, afectand negativ viata acvatica!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.