(P) De ce sa alegeti un duct pentru tubulatura pentru proiecte noi de locuinte

Daca aveti in plan un proiect nou de casa, bloc de apartamente sau cladire cu cateva etaje, un sistem de climatizare tip duct poate fi o alegere inspirata. De ce? Pentru ca orice constructie noua va permite sa calculati cu exactitate puterea necesara pentru a facilita nevoile de incalzire, respectiv racire.

4 Avantaje ale instalarii unui aparat de aer conditionat duct  pentru tubulatura.

 1. Sunt ideale pentru climatizarea incaperilor prevazute cu tavane false casetate ori continue, fiind simplu de montat si de intretinut
 2. Beneficiati de un confort maxim, deoarece fluxul de aer este distribuit prin intermediul tubulaturii, curentii raciti / de aer cald fiind introdusi prin grile perfect dimensionate pentru obtinerea unei viteze mici de circulatie a aerului.
 3. Aceste unitati interioare pot fi ascunse privirii, fiind instalate cu minim effort si deranj in pereti sau in plafon.
 4. Permit sarcini termice cuprinse intre 2, 5 – 56 KW.

Care sunt principalele criterii, in afara de pret, pe care trebuie sa le luati in calcul la achizitionarea unui aparat de aer conditionat:

 • Mai intai, trebuie sa va orientati spre un model care sa detina capacitatea corespunzatoare pentru incapere in care urmeaza a fi instalat. Astfel, specialistii in domenii recomanda:
 • Pentru un spatiu cu suprafata intre 10-25 mp -> un aparat cu puterea de 9 000 BTU;
 • 15-35 mp -> capacitatea de 12 000 BTU;
 • 30-50 mp -> 18 000 BTU;
 • 40-70 mp -> 24 000 BTU.
 • Pentru climatizarea dormitoarelor, 9 000 BTU reprezinta o putere suficienta, in timp ce pentru living-uri puteti opta pentru unitati AC care dispun de minim 12 000 BTU. Noile duct-uri Gree 9 000 BTU sunt perfecte pentru a asigura un mediu placut, cu temperatura potrivita, intr-un dormitor.
 • Este recomandabil ca aparatele de capacitate mare sa fie instalate in camere inalte de peste 3 metri, din cauza debitului foarte puternic de aer.
 • Puteti opta pentru doua aparate de putere mai redusa, ca alternativa la utilizarea unui singur aparat de putere mare, in cazul suprafetelor vaste, dar cu o inaltime de 2, 5 metri.
 • Este gresit sa montezi un aparat de putere mare (18 000 sau 24 000 BTU) in hol, pentru a asigura climatizarea intregului apartament, deoarece pe langa disconfortul produs, si starea de sanatate a locatarilor poate fi afectata. De asemenea, va puteti astepta la rezultate nedorite, amplasand un dispozitiv AC de mare putere in spatii cu dimensiuni reduse! Nici montarea unitatii interne in hol nu este o varianta avantajoasa, pentru ca va fi necesar sa suplimentati traseul frigorific, ceea ce atrage costuri aditionale inutile.

Pentru climatizarea eficienta a cladirilor mari, va sugeram sa montati duct-uri Osaka cu Inverter de inalta presiune statica si cu puterea de 24 000, 48 000 sau 60 000 BTU. Tehnologia viitorului, Inverter, asigura un consum redus energetic, ajutandu-va sa economisiti si in acelasi timp, sa fiti un utilizator eco-friendly.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.