Curiozitati din lumea bateriilor

In ziua de astazi, se vorbeste tot mai mult despre autovehicule electrice, cu toate ca numarul celor care detin asemenea mijloace de transport personale este unul extrem de redus, raportat la numarul total. Oamenii de stiinta incearca de ani de zile sa construiasca o baterie cat mai practica si functionala Li-Ion cu anod din silicon, avand drept obiectiv stocarea de 10 ori mai mare de energie electrica decat capacitatea de care se bucura in momentul prezent.

Ideea este, de asemenea, sa construiasca baterii de performanta maxima mai usoare. In acelasi timp, alta inovatie inca in stadiu conceptual, pe care savantii cauta sa o perfectioneze, este bateria litiu-ion care se auto-incalzeste daca valorile temperaturii inregistreaza sub 32 grade Fahrenheit. Acestea ar oferi mai multe beneficii pentru multiple aplicatii, dar in primul rand, ar avea un impact imens asupra “anxietatii” soferilor de vehicule electrice in sezonul de iarna, conform unei echipe de cercetatori de la Penn State si EC Power.

baterii

Bateriile conventionale, la temperaturi sub nivelul de inghet, sufera pierderi severe de putere, care determina o incarcare mai lenta pe vreme rece. Asadar, aceste probleme necesită pachete mai mari și mai scumpe de baterii pentru a compensa pierderile de energie. Materialul compozit din interiorul bateriilor litiu-ion care pun in functiune vehiculele electrice, laptop-urile sau chiar smartphone-urile, s-a dovedit a avea un impact nociv asupra unei bacterii importante, continute in sol.

Studiul desfasurat a tras un semnal de alarma pentru a ilustra ca folosirea in crestere a noi materiale pe scara nano, pentru baterii reincarcabile care dau putere unor produse electronice portabile sau vehicule hibride, pot avea consecinte nebanuite asupa mediului inconjurator. Pana cand specialistii vor gasi o solutie adecvata si eco-friendly, vom continua sa ne deplasam tot cu ajutorul automobilelor clasice, folosind baterii auto si moto standard.

O alta curiozitate din lumea inovatiilor din campul bateriilor o constituie si asa-numitele bio-baterii alimentate cu maltodextrina, care ar fi pana la de 10 ori mai puternice comparativ cu cele de tipul Li-Ion şi, totodata, mai economice. Bazandu-se pe o soluţie obtinuta din zahăr, in reactive cu oxigenul din aer cu scopul final de a genera curent electric si apa drept produs adiacent, invenţia grupului de experti de la prestigioasa universitate Virginia Tech din SUA, consta intr-o celula de combustibil avand densitatea energetica de 596 Ah/kilogram, ceea ce inseamna de aproape 10 ori mai mult decat se poate obtine la momentul actual, prin utilizarea de acumulatori Litiu-Ion.

Pana una alta, conducatorii auto nu pot face altceva decat sa spere ca viitoarele descoperiri vor fi practice, mai econome si ca vor asigura eficienta maxima! Compania noastra pune la dispozitia tuturor soferilor constienti ca siguranta si calitatea trebuie sa fie o prioritate, pe langa accesorii auto utile si baterii auto premiumsuperioare din punctul de vedere al calitatii.

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.