Cu totii stim ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei si de aceea trebuie sa oferim ceva atentie in plus la tipul de alimente pe care il consumam dimineata. Pentru a avea un mic dejun sanatos nu trebuie neaparat sa schimbi meniul in mod regulat, ci trebuie doar sa adaugi cateva ingrediente cheie care cu siguranta iti vor schimba in bine starea de sanatate.
Top 5 al celor mai sanatoase superingrediente pentru micul dejun
- Inul. Probabil ca nu multi dintre noi se asteptau la mentionarea acestei plante pe prima pozitie a unui clasament de mancaruri sanatoase pentru micul dejun, insa inul reprezina unul dintre cele mai sanatoase alimente si capata din ce in ce mai multa popularitate. Asa ca preseaza doar o lingura de seminte de in in castronul cu de fulgi de ovaz pentru un aport de omega 3, pentru stimularea creierului si pentru doua grame in plus de fibre.
- Fisticul. Cu totii ne uitam instictiv la pungile de fistic atunci cand intram in supermarket. Si nici nu e de mirare. Fisticul este unul dintre cele mai gustoase tentatii culinare, fiind de asemenea si una dintre cele mai sanatoase. O reteta extraorinara pentru micul dejun este painea prajita cu crema de ciocolata si fistc zdrobit presarat pe deasupra.
- Turmenicul. Nu multi au auzit de acest produs. Turmenicul este o planta de origine asiatica, cultivata mai ales in sudul Chinei, in Japonia si Taiwan. Este folosit cel mai frecvent ca si condiment datorita calitatilor sale si a aromei puternice si amaruie. Arunca un varf de cutit de turmeric in ouale batute pentru a obtine o sursa eficienta de antioxidanti.
- Hummus-ul. Hummus-ul a inceput de cativa ani sa fie din ce in ce mai popular in alimentatia noastra de zi cu zi. Este un aliment foarte practic si poate fi preparat intr-o sumedenie de moduri, retetele pe baza de humus apartinand bucatariei traditionale din mai multe culturi. Dimineata, insa, putem consuma doua linguri de topping cremos de hummus impreuna cu cateva felii de paine din cereale integrale.
- Fructele de padure. Fructele de padure au fost intotdeauna o surpriza placuta atat pentru cei mici, cat si pentru cei mari. Acestea se potrivesc foarte bine in retetele de mancaruri pe baza de lactate, cum ar fi iaurturile sau prajiturelele. Dimineata este recomandat consumul fructe de padure chiar si in clatite.