Top 5 beneficii ale statului in picioare la birou

La birou, statul in picioare poate reduce riscul aparitiei diverselor afectiuni, cum ar fi obezitatea, diabetul zaharat, bolile cardiovasculare sau cancerul. Deoarece majoritatea oamenilor care lucreaza la birou stau pe scaun in medie 5 ore si 40 de minute, in fiecare zi, acest obicei a devenit la fel de daunator ca fumatul. Cea mai simpla solutie pentru remedierea acestei situatii este statul in picioare in fata unui birou inalt.

Iata care sunt 5 dintre avantajele statului in picioare la birou

  1. Reducerea riscului de obezitate. Exista mult mai putine sanse de a deveni obez daca vei profita, in timpul programul tau de lucru, de orice oportunitate de a face miscare, fie ca este vorba de a te deplasa pana la biroul unui coleg in loc sa-i trimiti un mail sau de a merge pe scari in loc sa folosesti liftul. Un birou inalt care te incurajeaza sa lucrezi in picioare reprezinta ,de asemeni, o metoda excelenta de accelerare a metabolismului.
  2. Reducerea riscului de diabet sau alte probleme de metabolism. Atat impactul negativ asupra sanatatii pe care il are statul pe scaun, precum si beneficiile statului in picioare merg dincolo de problema obezitatii. Diverse studii au aratat ca statul pe scaun perioade indelungate de timp este corelata cu eficienta redusa in reglarea nivelului de glucoza din sange, care creste in mod dramatic sansele de a face diabet.
  3. Reducerea riscului in fata bolilor cardiovasculare. Inca din perioada anilor 1950 exista dovezi stiintifice care demonstreaza ca statul pe scaun favorizeaza afectiuni ale sistemul cardiovascular. Oamenii de stiinta au descoperit ca adultii care petrec mai mult de doua ore pe zi pe scaun au sanse mai mari cu 125% de a avea probleme de sanatate legate de bolile cardiovasculare, inclusiv dureri in piept si atacurile de cord. Statul in picioare la birou reduce semnificativ aceste riscuri.
  4. Reducerea riscului de cancer. Perioadele lungi de stat pe scaun pot avea o legatura si cu un risc mai mare in fata mai multor forme de cancer. Cancerul la san sau de colon par a fi cele mai influentate de activitate fizica. Mecanismul prin care statul pe scaun creste riscul de cancer este inca neclar, dar oamenii de stiinta au descoperit o serie de biomarkeri, cum ar fi proteina C reactiva, care sunt prezente in niveluri mai ridicate la persoanele care stau pentru perioade lungi de timp in pozitie de sezut.
  5. Statul in picioare poate prelungi durata de viata. Datorita sanselor reduse de obezitate, diabet zaharat, boli cardiovasculare si cancer, atribuite statului in picioare la birou, o serie de studii au descoperit corelatii puternice intre cantitatea de timp pe care o persoana o petrece pe scaun si probabilitatea de a muri intr-un anumit interval de timp. De asemenea, cei mai multi experti recomanda altenarea perioadelor de stat pe scaun cu cele de stat in picioare, pentru a evita problemele cu spatele, genunchii sau picioarele.

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.