Gheata carbonica si efectul de ceata

Gheata carbonica si fumul greu

Gheata uscata, atunci cand este combinata cu apa calda, produce o ceata foarte voluminoasa, denumita si fum greu. De exemplu, cu 2,5kg de gheata uscata, adaugata in 5 litri de apa calda, se produce o cantitate foarte mare de ceata, in primele 5 pana la 10 minute. Odata cu racirea apei, dupa primele minute, efectul se diminueaza. Gheata uscata produce ceata (fum greu) datorita temperaturii sale foarte scazute, -78.5 ° C. Cand apa devine mai rece de 10 ° C , gheata carbonica nu va mai produce ceata, dar va continua sa sublimeze si sa produca bule. Efectul de ceata dureaza mai mult intr-o zi umeda decat intr-o zi uscata.

Cum sa produci fum greu

Pentru fiecare 15 minute de fum greu este necesar aproximativ 5 -10kg de gheata uscata, adaugata in 4 pana la 8 litri de apa calda. Acest lucru va produce o cantitate mare de ceata, in functie de temperatura apei si de marimea bucatilor de gheata carbonica. Apa fierbinte produce mai multa ceata. Ceata va curge in directia de miscare a aerului. Un mic ventilator poate ajuta la controlul directiei. Bucatile mai mici de gheata uscata, cu o suprafata mai mare, produc un volum mai mare de fum greu, dar racesc apa mult mai rapid.

Pentru a mentine efectul de ceata, pe o durata mai lunga de timp, pastrati apa fierbinte cu o placa fierbinte sau o alta sursa de caldura. In caz contrar, atunci cand apa se va raci, aceasta va trebui sa fie inlocuita pentru a continua efectul de ceata. In cazul in care, recipientul este complet umplut cu apa, fumul greu va curge lateral.

Cum sa transporti si sa stochezi gheata uscata?

Cel mai bun container pentru transportul si depozitarea ghetii carbonice este o cutie de gheata. Gheata va continua sa se sublimeze cu o rata de 2,5 – 5kg la fiecare 24 de ore. Din acest motiv, comanda sau ridica gheata carbonica cat mai aproape de momentul utilizarii ei.

Gheata uscata este foarte rece, asa ca foloseste manusi bine izolate, atunci cand o manipulezi.

Atentie! Unde sa nu pastrezi gheata uscata!

  • Gheata uscata nu se pastreazain congelatorul frigiderului. Temperaturaextrem de receva determinatermostatulsa opreascacongelatorul.
  • Nu pastragheata carbonicaintr-un containercomplet etans. Sublimareaproducedioxid de carbon, iar presiunea acumulatapoateprovoca explozia containerului.

 Unde poti folosi fumul greu?

Fumul greu poate fi folosit la evenimente mondene in aer liber (concerte, show-uri de moda, petreceri) sau la evenimente indoor (nunti, baruri, cluburi, etc.). Indiferent de locatie, efectul de ceata produs de gheata carbonica este de poveste, un adevarat spectacol vizual de exceptie. Comanda si tu gheata carbonica de pe carbonica.ro!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.