Recomandarile saptamanii

Incepand de azi, in fiecare Vineri, voi posta recomandari de carti, filme, melodii sau fotografii care m-au impresionat.

1. Am vazut de curand filmul „Divergent” care, desi este plin de clisee hollywoodiene, se bazeaza pe nsite idei interesante. Vi-l recomand.

Trailerul:

 Pe scurt, despre film:

„Divergent” este bazat pe bestseller-ul omonim, scris de Veronica Roth.

Actiunea se petrece intr-un viitor nu foarte indepartat, cand societatea este impartita in categorii, conform personalitatii dominante a fiecarui individ: Candoarea, Abnegatia, Neinfricarea, Prietenia si Eruditia. Fiecare grup contribuie cu ceva esential în societate.

Fiecare cetatean trece printr-un test de aptitudini, care consta intr-o simulare mintala in urma careia reiese carei factiuni corespund aptitudinile sale. Tris Prior alege Neinfricarea, dar realizeaza pe parcurs ca nu va putea apartine niciodata vreunui grup.

2. In ultimul timp, mi s-a redeschis apetitul pentru poezie. Am recitit cateva din poeziile care imi placeau in adolescenta: Scara la cer” – Marin Sorescu, „Alta matematica” – Nichita Stanescu, „Ciocnirea” – Mircea Cărtărescu.

Va recomand sa re-cititi poeziile sau romanele care va placeau in adolescenta si sa comparati trairile de atunci cu cele de acum. Este un experiment interesant.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.