Cum poate fi folosita gheata carbonica in restaurante?

Termenul de „gheata carbonica” reprezinta, de fapt, denumirea dioxidului de carbon in stare solida. Aceasta se mai numeste si „gheata uscata” si este obtinuta prin compresia dioxidului de carbon in stare gazoasa, pana la lichefiere. Gheata carbonica are intrebuintari foarte diversificate si este folosita atat in industria alimentara, cat si in laboratoarele medicale sau in cadrul procesului de sablare. In restaurante, gheata carbonica poate fi folosita atat la crearea efectelor speciale in cadrul unor evenimente deosebite, cum ar fi nuntile, dar si in scopuri practice, cum ar fi pastrarea alimentelor.

Cele mai frecvente utilizari ale ghetii carbonice in restaurante

  • Gheata carbonica folosita la nunta. Nunta este unul dintre cele mai importante evenimente din viata noastra, iar cele mai impresionante nunti sunt, de obicei, organizate in restaurante. Pentru a oferi o atmosfera speciala celor mai spectaculoase momente, cum ar fi dansul mirilor sau sosirea tortului, poate fi folosita masina de fum greu. Cu ajutorul ghetii carbonice, acest aparat face posibila crearea unei paturi de fum de 30-35 de centimetri de la podea.
  • Crearea unei ambiante deosebite. Masina de fum greu poate fi folosite nu doar la nunti, ci in cadrul oricarui eveniment deosebit, organizat intr-un restaurant si cu multi invitati. Fumul greu ofera o ambianta inedita si plina de mister la orice tip de petrecere. Acesta se obtine pur si simplu prin contactul cu mediu inconjurator. Gheata carbonica trece direct din strarea solida in stare gazoasa, iar fumul rezultat are o greutate mai mare decat cea a aerului si de aceea va pluti tot timpul pe suprafata podelei.
  • Folosirea ghetii carbonice la bauturi. Orice restaurant, local sau bar va servi clientilor sai bauturi, dar in cadrul evenimentelor pot fi folosite efectele speciale create cu ajutorul ghetii carbonice. Unul dintre acestea este efectul de fum din paharele invitatilor. Acesta poate fi obtinut prin adaugarea catorva granule de gheata carbonica.
  • Pastrarea alimentelor si a bauturilor. Una din cele mai frecvente utilizari ale ghetii carbonice in industria alimentara este pastrarea alimentelor si a bauturilor. Gheata carbonica poate lua locul cu succes congelatoarelor clasice, pastrand intacte savoarea si gustul diverselor alimente, cum ar fi legume, cereale, lactate sau carnuri. De asemenea, gheata carbonica poate substitui gheata obisnuita pentru pastrarea bauturilor la rece.

Comandati chiar acum gheata carbonica pentru restaurantul dvs.!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.