Top 5 al celor mai periculoase rase de caini

Anumite rase de caini au dobandit o reputatie teribila, de multe ori fiind considerate extrem de periculoase, din cauza predispozitiei lor evidente catre interactiuni violente cu alti caini sau cu oamenii. Totusi, agresivitatea unui caine nu tine doar de factorii genetici, ci si de modul de crestere sau de ingrijirea necorespunzatoare. Chiar daca majoritatea cainilor sunt capabili sa ucida, asta nu inseamna ca acesti nu vor fi in continuare cei mai buni prieteni ai omului.

Care sunt cele mai periculoase 5 rase de caini

pit bull

1. Pit Bull-ul. Pit bull-ul este de departe cea mai periculoasa si mai agresiva rasa de caine. Acestia au nevoie de o pregatire speciala adecvata pentru a preveni izbucnirile agresive. Multe tari din intreaga lume chiar au interzis locuitorilor sa detina Pit Bull-i ca animale de companie. Un studiu publicat in 1991 a constatat ca 94% din atacurile asupra copiilor de catre Pit Bull-i au fost neprovocate. Acest procent este semnificativ mai mare decat in cazul altor rase.

Rottweiler

2. Rottweiler-ul. Intre anii 1993 si 1996, Rottweiler-ii au fost responsabili pentru jumatate din totalul deceselor cauzate de muscaturile de caine in Statele Unite. Forta fizica uimitoare caracteristica acestei rase de caini ii face cu atat mai periculosi. Un Rottweiler are o muscatura extrem de puternica, intre 1,180 si 1,460 newtoni.

German-Shepherd

3. Ciobanescul german. Muscatura unui ciobanesc german are o forta de peste 1.060 newtoni, iar unele studii arata ca acesti caini au tendinta de a musca si ataca caini mai mici. Au existat de-a lungul timpului cazuri in care stapanii au fost atacati in propria lor casa, dar acesea sunt cazuri izolate si se datoreaza lipsei de ingrijire. Ciobanescul german este defapt un caine disciplinat, folosit mai ales de departamentele de politie din diverse tari.

Dobermann
Dobermann

4. Dobermanul Pincher. Doberman-ii Pinscher au fost odata frecvent utilizati ca si caini de politie, dar acest lucru este mai putin obisnuit in zilele noastre. Doberman-ii pot fi de multe ori agresivi fata de straini, dar mai putin frecvent fata de proprietarii lor. Reputatia rasei s-a imbunatatit in ultimii ani, dar datorita marimii si puterii fizice Doberman-ii inca sunt considerati periculosi.

bullmastif

5. Bullmastiff. Bullmastifii sunt caini de talie mare cu un aspect intimidant, iar dresajul este absolut necesar pentru ca acestia sa fie obedienti si ascultatori. Bullmastifii au fost crescuti pentru paza si de aceea ei au in mod natural un temperament agresiv.

Publicitate

1 comentariu

  1. „Totusi, agresivitatea unui caine nu tine doar de factorii genetici, ci si de modul de crestere sau de ingrijirea necorespunzatoare.” … Cred ca tine in proportie de 90% de modul in care a fost crescut.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.