Top 5 al oraselor cu cei mai inalti zgarie-nori

Nu exista o definitie universal valabila a termenului de „zgarie-nori”; in Amsterdam, de exemplu, o cladire inalta de 40 de metri poate fi un „zgarie-nori”, iar in alte locatii, cum ar fi New York, Dubai sau Hong Kong, termenul este rezervat cladirilor de peste 100 de metri inaltime. Indiferent de locatie insa, aceste constructii reprezinta adevarate opere de inginerie si ofera un peisaj urban impresionant.

Care sunt primele 5 orase cu cei mai inalti zgarie-nori

hong kong

1. Hong Kong, China. Hong Kong este cel mai important centru de afaceri al Republicii Populare Chineze, si totodata orasul cu  cel mai mare numar de zgarie-nori din lume. In prezent, orasul Hong Kong are 7687 cladiri inalte si 303 zgarie-nori, recordul fiind detinut de cladirea Centrului de Comert International, cu 118 etaje si 484 de metri inaltime. Majoritatea zgarie-norilor din Hong Kong sunt folositi in principal sub forma cladirilor rezidentiale.  

newyork

2. New York City, Statele Unite. Din punct de vedere economic, New York City este cel mai puternic oras din Statele Unite, iar peisajul sau urban este unul foarte impresionant, cu peste 6000 de cladiri inalte si 237 zgarie-nori. Aproape toti zgarie-norii din Statele Unite se afla in Manhattan Island, cea mai populata zona din New York, datorita faptului ca Manhattan este o insula iar constructiile trebuie sa se dezvolte pe inaltime.

Dubai

3. Dubai, Emiratele Arabe Unite. Dubai este unul din orasele cu cea mai rapida dezvoltare din lume,  fiind un important centru al turismului si comertului. Acest oras are cel mai mare nivel de inaltime din Orientul Mijlociu si este una din locatiile cu cei mai mari zgarie-nori din lume, printre care cel mai cunoscut este Burj Khalifa, cu 211 etaje si 830 de metri inaltime. De asemenea, 18 din cei 148 de zgarie-nori din Dubai au mai mult de 300 de metri inaltime.

shanghai

4. Shanghai, China. Shanghai este cel mai important centru financiar, comercial si industrial din China. Este unul din orasele cu cea mai rapida dezvoltare de pe planeta. In prezent, exista 957 de cladiri inalte si 126 zgarie-nori in Shanghai. La mijlocul anului 2015, se va deschide in Shanghai cel mai inalt zgarie-nori din China. Noua cladire va avea 632 de metri inaltime si 125 de etaje. La finalizarea constructilor, aceasta va fi a doua cea mai inalta cladire din lume.

© 1999 EyeWire, Inc.
© 1999 EyeWire, Inc.

5. Chicago, Statele Unite. Chicago este al treilea oras ca marime din SUA cu o populatie de 2,7 milioane de locuitori. Acest oras se mandreste cu 1,273 de cladiri inalte si 117 zgarie-nori. Defapt, Chicago este considerat locul de nastere al zgarie-norilor, primul zgarie-nori din lume fiind ridicat in anul 1884. Astazi, cea mai inalta cladire din Chicago este Turnurile Willis, construita in 1974.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.