Top 5 al tarilor cu cel mai inalt standard de viata

Cand vine vorba de cautarea unui loc in care sa-ti petreci vacantele sau de un loc in care sa-ti gasesti un loc de munca bine platit, alegerea este relativ simpla, deoarece presupune atingerea unui obiectiv concret. Insa este mai dificil sa masori care este in general standardul de viata al unei tari. Stabilirea unui astfel de clasament depinde de mai multi factori, printre care nivelul de prosperitate, dezvoltarea stiintei si a tehnologiei sau contributia statului respectiv la protejarea mediului.

Care sunt primele 5 tari cu cel mai inalt standard de viata?

ireland

1. Irlanda. Prima pozitie este ocupata, in mod oarecum controversat, de insula Irlandei. Aceasta tara ocupa locul intai la categoriile prosperitate si egalitate. Irlanda se afla intr-un proces rapid de recuperare dintr-o recesiune aproape paralizanta, susține comerțul echitabil și are o prezența puternica de voluntari ONU în strainatate. De asemenea, Irlanda se afla printre primele tari la capitolele cultura, sanatate si standard inalt de viata.

Finland
Finland

2. Finlanda. Aceasta țara se afla în zona de nord a Europei. Deși este un stat mic, Finlanda are cu siguranta un impact puternic, atat la nivel global, cat și la nivel local. Finlanda ocupa un loc importand in cadrul a doua subcategorii: stiinta si tehnologie si prosperitate. In privinta educatiei, Finlanda este o tara cu un numar mare de castigatori ai premiului Nobel si lanseaza anual un volum imens de publicații internaționale de calitate.

swiss

3. Elvetia. Tara faimosilor Alpi Elvetieni se situeaza pe locul trei in topul tarilor cu cel mai inalt standard de viata. Elvetia ocupa de asemenea un loc de frunte in cadrul domeniilor: stiința și tehnologie, ordine mondiala si prosperitate și egalitate. Standardul de viata in acesta tara se apropie de unul aproape utopic.

netherlands

4. Olanda. Olanda nu este cunoscuta doar pentru sabotii de lemn si o atitudine lejera fata de consumul diverselor substante. Aceasta tara ocupa un loc important in categoriile cultura, ordine mondiala, prosperitate și egalitate si sanatate. Olanda are demult un impact pozitiv la nivel global. Libertatea presei, libertatea de miscare si putinele restrictii in acordarea vizelor, plaseaza Olanda pe primele locuri in ceea ce priveste standardul de viata.

New Zealand

5. Noua Zeelanda. Noua Zeelanda se afla in acest top pentru doua motive: stiinta si tehnologie si protectia mediului. Aceasta tara acorda o atentie foarte mare rezervelor naturale si emisiilor de dioxid de carbon. Majoritatea locuitorlor traiesc in locuinte „eco-friendly” si cumpara doar produse ce nu pun in pericol mediul inconjurator.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.