Locatii pe care le poti vizita in Bruxelles

Orasul Bruxelles indeplineste trei functii importante, este capitala Flandrei, a Belgiei si a Europei. De-a lungul istoriei, acest oras impresionant a fost mai intai cetate, apoi s-a dezvoltat ca un centru important de comert si in final a ajuns nucleul economic, politic si social al capitalei flamande. Exista multe lucruri de vazut in acest oras, de la arta stradala la cultura cafenelelor de pe Grand-Place.

Iata cateva locuri pe care le poti vizita in Bruxelles      

  • Grand-Place. Grand-Palace este in patrimoniul Mondial UNECO si reprezinta principala atractie turistica din Bruxelles. Dar inceputurile sale nu sunt la fel de grandioase. In trecut, zona era doar un teren mlastinos intre doua paraie si era cunoscut sub numele de „broek sella”, de unde provine numele de Bruxelles. Astazi, Grand-Palace este o zona ideala pentru a admira arhitectura cladirilor din jur.
  • Hotel de Ville. Daca tot te afli in Grand-Palace, nu trebuie sa pierzi ocazia de a vizita Hotel de Ville. Aceasta cladire splendida a fost construita in 1402 si are o arhitectura atractiva, cu ferestre arcuite, turnuri si sculpturi. Iar daca simti ca ai energie, poti urca turnul gotic de 96 de metri inaltime, bucurandu-te astfel de privelistea intregului oras.
  • Maison du Roi. Numele francez de „Maison du Roi” se traduce ca fiind „Casa Regelui”. Desi cladirea este o capodopera arhitecturala bogat ornamentata, nici un rege nu a trait vreodata aici. Flamanzii o numesc „Casa Painii”, deoarece cladirea a luat locul pietii de paine, care s-a aflat in acest spatiu timp de sute de ani. Acest muzeu este dedicat istoriei Bruxelles-ului, organizata pe 3 nivele, din Evul Mediu pana in prezent.
  • Centre Belge de la Bande Dessinée. Stiai ca Belgia are mai multi artisti de benzi desenate pe kilometru patrat decat orice alta țara? Daca iti plac desenele animate sigur vei aprecia acest muzeu. Acesta este amplasat in interiorul Waucquez, o capodopera arhitecturala in sine, proiectata de arhitectul Art Nouveau, Victor Horta. Exista peste 5000 de desene originale si o intrega sectiune dedicata celui mai popular personaj de desene animate din Belgia, Tin Tin.
  • Mini-Europe. Alaturi de Atomium este Bruparck, un parc de agrement de 25 de hectare ce cuprinde mai multe atractii turistice. Aici vei gasi un complex de cinematografe, numit Kinepolis si un parc acvatic numit L’ Insa locul de cinste il ocupa un display al celor mai faimoase si simbolice cladiri ale țarilor Uniunii Europene, la o scara de 1/25 din dimensiunea originala.
Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.