(P) Cum functioneza un nume de domeniu?

Care este modul de functionare al domeniilor? Milioane si milioane de oameni navigheaza web-ul in fiecare zi. Acest lucru este posibil prin tastarea unui nume de domeniu in interiorul barei de adrese a browser-ului web. In acel moment, browser-ul si intrega tehnologie din spatele sau, functioneaza impreuna pentru a oferi accesul la site-ul dorit.

Iata care este modalitatea de functionare a unui nume de domeniu:

  • Ce este un nume de domeniu? Un nume de domeniu, sau pe scurt, un domeniu, este o denumire structurata, conectata la o adresa de IP (Internet Protocol), specifica unui server in care pagina de web este gazduita. Iata un exemplu: www. webhosting4.net este un nume valabil de domeniu pentru un site.
  • Structura unui nume de domeniu. Fiecare domeniu este compus din cel putin doua sectiuni, numele real al domeniului si TLD-ul sau Top Level Domain. Spre exemplu, pentru www. webhosting4.net „.net” reprezinta TLD-ul, iar „domeniul” este „webhosting4″. Desigur, cu totii am auzit si de alte TLD-uri, cum ar fi .ro, .net, .org sau .info. De asemenea, poate exista si un al treilea component, si anume, un subdomeniu, ca in urmatorul exemplu: „nume.domeniu.com”.
  • Ce este un DNS? Toate site-urile existente in intreaga lume sunt gazduite de un server. Problema este ca serverele nu sunt recunoscute de numele domeniilor, ci de o adresa IP. O adresa de IP este de obicei compusa astfel: „00.000.000.00”, iar daca este introdusa intr-un browser va returna un site cu denumirea „domeniu.com”. DNS inseamna Domain Name System si reprezinta un set de servere specializate, care au rolul de baza de date, ca un fel de carte de telefon pentru adrese Ip.
  • Cum functioneaza un DNS? Singurul scop al sistemului DNS este de a face navigarea mai confortabila si mai eficienta. Nimanui nu ii convine sa memoreze serii intregi de numere, este mult mai usor sa tii minte un nume de domeniu. Atunci cand introduci in browser un nume de domeniu, acesta va cauta in sistemul DNS si va gasi adresa exacta de IP a site-ului corespunzator. Browser-ul va merge intai la radacina DNS si apoi va incerca sa gaseasca toate denumirile de server din cadrul domeniului TLD. Odata ce a gasit adresa de IP ce corespunde numelui domeniului in cauza, browserul deschide fereastra cu site-ul respectiv.

De unde poti achizitiona un nume de domeniu ?

Orice site are nevoie de un nume de domeniu si gazduire web. Noi iti recomandam www.webhosting4.net.

WebHosting4.NET iti ofera posibilitatea sa inregistrezi un nume de domeniu .RO, pe viata, in numai cateva minute. Protejeaza-ti brandul si inregistreaza toate extensiile importante .EU .COM .NET!

Iata preturile propuse de WebHosting4.NET pentru achizitionarea unui nume de domeniu, in functie de extensie:

Extensie Pret Perioada
.RO 34.99 Eur pe viata
.EU 7.99 Eur /an
.COM 9.99 Eur /an
.NET 9.99 Eur /an
.ORG 9.99 Eur /an
.BIZ 9.99 Eur /an
.NAME 9.99 Eur /an
.INFO 9.99 Eur /an
.US 7.99 Eur /an
.COM.RO 34.99 Eur pe viata

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.