In ceea ce priveste consumul de energie, cele mai bune rezultate pot fi obtinute traind un stil de viata care se concentreaza pe consumul de produse proaspete, de sezon si reducand pe cat posibil consumul de gluten din dieta. Un corp sanatos are nevoie de multe substante pentru a se mentine in forma, asa ca este recomandata o dieta cat mai variata, pentru a evita dependenta de orice produs.
Top 5 al alimentelor cu un nivel ridicat de energie. Ce sa mananci ca sa ai mai multa energie:
- Nucile. Prin consumul de nuci crude nesarate, corpului tau ii este oferit un impuls considerabil de energie, atat datorita nutrientilor, cat si lipsei unei forme de procesare. Una din retetele consumului de nuci presupune lasarea acestora peste noapte in apa, astfel fiind activate anumite substante nutritive. Apa activeaza inceperea procesului de germinare, crescand valoare nutritiva si permitand corpului sa le digera mai usor.
- Iaurtul. Adaugand o lingurita de iaurt din lapte de capra in cadrul micului dejun, poti primi o doza semnificativa de calciu si probiotice. Probioticele sunt bacterii din componenta iaurtului, care faciliteaza schimbarea microflorei intestinale si intaresc sistemul imunitar. Acestea ajuta la mentinerea sanatatii intestinelor si sprijina digestia, incurajand astfel absorbtia substantelor hranitoare din alimente.
- Somonul. Somonul este un aliment bogat in acizi grasi omega-3, care ajuta la scaderea colesterolului, si pot contribui la reducerea riscul de afectiuni ale inimii. Nu numai ca este bun pentru inima, dar somon este si bogat in proteine, vitamina B6, si substante care ajuta la transformarea alimentelor in energie.
- Ciupercile. Un bol cu ciuperci poate oferi aproape 50 la suta din cantitatea zilnica de fie, care este esential pentru transportul oxigenului in sânge. Fara o sursa eficienta de oxigen catre organele de importanta majora, ne putem simti adesea obositi si letargici. Consumul de ciuperci sporeste nivelul de fier din corp, crescand capacitatea celulelor sanguine de a transporta oxigen in tot corpul, si astfel asigurand functionarea eficienta a organelor.
- Spanacul. Spanacul este extrem bogat in fier, magneziu si potasiu. Magneziul joaca un rol vital in producerea de energie, iar in asociere cu potasiu, permite producerea unei digestii eficienta in stomac. De asemeni, magneziul ajuta la reglarea functiei nervoase si a celei musculare. Spanacul proaspat poate fi adaugat in salata preferata, sau poate fi servit cu feliute de ou, la micul dejun.