Vasele de expansiune pentru hidrofoare – rolul lor, caracteristici, recomandari

Intentionezi sa achizitionezi un vas de expansiune? Informatiile din acest articol iti vor fi de mare ajutor; vom vorbi despre rolul vasului de expansiune, despre tipurile de vase de expansiune si iti vom recomanda cele mai bune vase de expansiune pentru hidrofoare de pe piata.

Rolul vasului de expansiune pentru hidrofoare

Hidroforul este format din electropompa, vas de expansiune, racord antivibrant, presostat, manometru.

Vasul de expansiune este un rezervor impartit in doua parti de o membrana: o parte umpluta cu apa din sistem si partea de sus a rezervorului care este umpluta cu aer prins.

Cand pompa porneste, presiunea din interiorul vasului incepe sa creasca. Odata ce vasul hidroforului este plin si pompa a atins presiunea maxima setata, atunci ea se va opri. Cand apa este apoi extrasa din sistem, presiunea aerului care inconjoara membrana va forta apa din vasul de presiune in sistem. Odata ce membrana este complet dezumflata si sistemul a atins presiunea minima, pompa va porni pe setarea de joasa presiune si va incepe din nou ciclul.

Este important sa stii sa alegi vasul de expansiune pentru un hidrofor deoarece acesta asigura consumul util de apa si determina numarul de porniri ale pompei. Cu cat vasul de expansiune are o capacitate mai mare, cu atat numarul de porniri ale pompei este mai redus si se mareste durata de viata a sistemului, reducandu-se in acelasi timp consumul de energie.

Informatii generale despre vasele de expansiune pentru hidrofor

Vasele de expansiune pentru hidrofor pot avea o capacitate intre 5 L si 5000 L.

Vasele de expansiune de capacitate mica se utilizeaza pentru sisteme interne de mici dimensiuni, sisteme de irigatii pentru gradina si orice alta aplicatie care necesita capacitati de livrare mai mici. Cele de capacitate mare se utilizeaza pentru sisteme de conditionare si de pompare de mari dimensiuni.

Vasele de expansiune pentru hidrofor sunt disponibile in versiuni atat pe verticala, cat si pe orizontala. Pentru capacitati cuprinse intre 750 si 5000 litri, variantele posibile sunt numai verticale.

Acestea pot avea o presiunea maxima de lucru de 8/10/16/25 bar.

Vasele de expansiune pentru hidrofor sunt echipate cu membrane din cauciuc, testate pentru a fi utilizate pentru apa potabila. Membranele pot fi inlocuite in cazul in care se sparg.

Vasele de expansiune sunt, de obicei, confectionate din otel.

Care sunt cele mai bune vase de expansiune pentru hidrofoare?

Pe piata din Romania exista mai multe marci de vase de expansiune importate din China, Italia sau Taiwan. Calitatea vaselor de expansiune tine de materialele utilizate si de testarea riguroasa la care sunt supuse. Vasele de expansiune de inalta calitate trebuie sa faca fata cu brio la conditii climaterice severe si la utilizarea indelungata. Pretul este de obicei direct proportional cu calitatea.

Recomandarea noastra este sa alegeti produse de calitate care, desi vor fi mai scumpe, in timp isi vor merita investitia.

De exemplu, puteti opta pentru vasele de expansiune Global Water Solutions (GWS) care, chiar daca sunt mai scumpe decat multe alte vase existente pe piata, au costuri globale reduse fata de vasele de expansiune clasice.

Diferenta intre vasele de expansiune GWS si alte branduri :

  • Costurile de mentenanta sunt semnificativ mai mici, deoarece nu este necesara o investitie periodica a instalatorului pentru represurizarea vasului, schimbarea membranei, inlocuirea diverselor garnituri sau a altor componente uzate, ca in cazul vaselor clasice.
  • Isi mentin parametrii de functionare pe toata durata de exploatare – de pana la 17 ani.
  • Protectia sistemului de instalatii in fata socurilor de presiune este optima.
  • Nu apar situatii in care durata de viata a pompei sa fie afectata sau chiar sa se defecteze ca urmare a pornirilor si opririlor mult mai dese generate de functionarea ineficienta a vasului (din cauza deteriorarii membranei, pierderilor de presiune, pierderilor de apa, etc.)
  • Nu apar numeroasele costuri derivate legate de perioadele de nefunctionare ale pompelor si repunerea in functiune a sistemelor.
  • Consum de energie redus datorita diminuarii substantiale a numarului de porniri si opriri ale pompelor.

Vasele de expansiune GWS (Global Water Solutions) garanteaza o durata indelungata de exploatare eficienta.

Vasele de expansiune GWS sunt supuse testelor de calitate in mai multe faze pe durata procesului de fabricatie pentru a se asigura integritatea structurala a fiecarui vas in parte. Vasele de expansiune Global Water Solutions reprezinta cea mai buna investitie si au calitatea cea mai buna comparativ cu toate vasele de expansiune disponibile pe piata astazi.

Publicitate

1 comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.