Zaharul incurajeaza aparitia cancerului

zaharsticla

In ciuda progreselor tehnologice semnificative din ultima jumatate de secol, medicina vestica inca are dificultati in a detine controlul asupra bolilor de inima si a cancerului. Devine tot mai evident faptul ca multe dintre strategiile conventionale, de diagnosticare si tratament, sunt pline de ipoteze si abordari eronate, care in multe cazuri, fac mai mult rau decat bine.

Care sunt efectele negative ale zaharului?

  • Bauturile cu indulcitori cresc riscul de cancer. Potrivit ultimelor cercetari, femeile in varsta care consuma bauturi ce contin zahar prezinta un risc semnificativ mai mare in fata cancerului endometrial, o forma de cancer care afecteaza mucoasa uterului la femei. Studiul a inclus peste 23.000 de femei in postmenopauza, observate timp de 14 ani. Femeile care au avut cel mai mare consum de bauturi dulci au prezentat un risc enorm, de 78%, iar riscul parea sa depinda de doza primita.
  • Metabolismul celulelor cancerigene. Celulele canceroase au un metabolism energetic fundamental diferit fata de celulele sanatoase. Tumorile maligne au tendinta de a utiliza un procedeu in care glucoza este utilizata drept combustibil de catre celulele canceroase, creand acid lactic, ca produs secundar. Cantitatea mare de acid lactic produsa de aceasta fermentare a glucozei din celulele canceroase este apoi transportata la ficat. Aceasta conversie a glucozei in acid lactic genereaza un PH mai scazut si mai acid, in tesuturile canceroase. Pe scurt, cancerul iroseste energie, ceea ce duce la aparitia unor stari de oboseala si subnutritie.
  • Fructoza contribuie la aparitia cancerului. Diferitele tipuri de zaharuri sunt metabolizate folosind cai metabolice separate, iar acest lucru este de consecinta majora atunci cand vine vorba de aparitia cancerului. Fructoza este folosita de catre celulele canceroase pentru a se dezvolta. Acest lucru nu este insa valabil insa si in cazul glucozei.
  • Consecintele consumului excesiv de fructoza. Fie ca vorbim despre cancer sau boli de inima, reducerea sau eliminarea fructozei si a altor zaharuri din cadrul alimentatiei, precum si limitarea carbohidratilor din cereale, reprezinta solutii excelente pentru persoanele diagnosticate cu cancer, sau cu diverse afectiuni cardiace. Un consum excesiv de fructoza duce la rezistenta la insulina, iar rezistenta la insulina pare sa fie baza multor boli cronice. Cata fructoza ar trebui sa consumam zilnic?
  • Rolul alimentatiei si a activitatilor fizice. Controlul glicemiei si a nivelului de insulina, prin dieta, impreuna cu un program adecvat de exercitii fizice, poate fi una din retetele cele mai eficiente pentru prevenirea cancerului sau in cadrul unui program de recuperare. Dieta si exercitiile fizice, in special de inalta intensitate, sunt un duo dinamic care ajuta, de asemeni, la ameliorarea afectiuilor cardiace.

Datorita faptului ca zaharul deterioreaza functia sistemului imunitar, prin reducerea aportului de zaharuri si carbohidrati din alimentatie, riscul in fata cancerului si a afectiunilor cardiace poate fi redus semnificativ.

Adevarul despre zahar

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.