Top 5 al celor mai devastatoare furtuni tropicale

O furtuna tropicala este o furtuna intensa, caracterizata de o presiune extrem de scazuta si o rotatie turbionara a vantului, si se dezvolta de obicei la tropice. Aceste furtuni pot aduce vanturi distructive si ploi foarte grele zonelor peste care trec. Desi furtunile tropicale sunt mai putin puternice decat uraganele, ele pot fi destul de distructive, provocand pagube materiale, vatamari corporale si decese.

Top 5 al celor mai devastatoare furtuni tropicale din istorie

galvestone

  1. Galveston, Texas, 1900. Cand s-au trezit in dimineata zilei de 08 septembrie 1900, cei 38.000 de locuitorii din Galveston, Texas, nu stiau ca aceasta zi va fi ultima zi a orasului lor. Nu au avut nici cea mai mica idee ca la terminarea acestei zile nefaste, 8.000 din concetatenii orasului vor pieri. Vinovatul a fost un uragan. Furtuna a plecat din Golful Mexic cu o viteza de 135 de mile pe ora si a propulsat un val de apa de cincisprezece metri.

okeekobee

  1. Uraganul Okeechobee, 1928. In septembrie 1928, aproximativ 50.000 de persoane locuiau in Florida de Sud. Devastatorul uragan din Miami, din septembrie 1926, fusese deja o alarma puternica pentru noii rezidenti, asa ca erau pregatiti pentru cel din 1928. Timp de 2 ore uraganul a rupt barci si a maturat case.

katrina

  1. Katrina 2005. Furtuna tropicala care a devenit cunoscuta ca Uraganul Katrina, s-a format mai intai in Bahamas, pe 23 august 2005, iar meteorologii au avut posibilitatea de a avertiza populatia de pe coasta Golfului Mexic, de venirea unei furtuni majore. Pana la 28 august evacuarile erau in curs de desfasurare in intreaga regiune. Katrina a devastat parti imense din Louisiana, Mississippi si Alabama, dar disperarea fost cea mai mare in New Orleans.

cheniere

  1. Uraganul din 1893, Insula Cheniere Caminanda. In data de 1 octombrie 1893, una dintre cele mai grave catastrofe naturale din istoria Statelor Unite a avut loc in Louisiana. Marea Furtuna, sau Uraganul din 1893, a distrus mica insula Cheniere Caminada, omorand aproximativ jumatate din locuitorii sai. Potrivit inregistrarilor bisericii, populatia din Cheniere la momentul furtunii, era de 1471 locuitori, iar dintre acestia, 779 au fost ucisi.

georgia

  1. Georgia, 1893. Uraganul din 1893 a provocat distrugeri de proportii pe coasta Georgiei si Carolinei de Sud. Aproximativ 2.000 de oameni au murit innecati in timpul evenimentului. Aproape fiecare cladire a fost darmata, lasand 30.000 de oameni fara adapost. A fost nevoie de mai mult de o luna pentru ca Crucea Rosie americana sa ajunga la zonele afectate de dezastru.
Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.