(P) Cum sa alegi providerul de hosting potrivit?

Alegerea unui provider de web hosting este printre primele lucruri pe care trebuie sa-l iei in considerare atunci cand vrei sa creezi un site de prezentare sau un magazin online. Pentru a avea propriul tau site, disponibil pe web, ai nevoie de un server care sa-l gazduiasca. Locatia pe server este oferita de un furnizor de hosting. Serviciile de Hosting includ spatiul in care sunt stocate fisierele site-ului tau si servicii suplimentare, cum ar fi protectia firewall, asistenta tehnica, servicii de e-mail, acces FTP…etc.

Criteriile dupa care poti alege providerul de hosting:

  1. Fiabilitatea sau uptime-ul, are o importanta vitala si este primul lucru ce trebuie luat in considerare cand alegi un provider de hosting. Uneori pot aparea probleme neprevazute, iar indisponibilitatea unui site poate fi tradusa in pierderi de ordin financiar. Furnizorul de hosting ar trebui sa utilizeze servere dedicate ultra-performante, monitorizate 24/7, colocate in camere securizate, cu temperatura si umiditate controlata. Avand in vedere nivelul tehnologic din zilele noastre, nu exista nicio scuza pentru un provider de hosting sa aiba un procentaj UpTime mic. Opteaza pentru o firma de hosting care iti garanteaza UpTime de 99.95% , ceea ce inseamna ca in 99.95% din timp, severele firmei de hosting vor functiona garantat.
  2. Serviciile furnizate clientilor. De multe ori, calitatea serviciilor furnizate clientilor este un aspect neglijat in favoarea unui cost mai redus. Dar, inainte de a face un astfel de compromis, gandeste-te la frustrarea si la potentialele pierderi de venit implicate, daca nu vei obtine ajutor atunci cand ai nevoie. Serviciul pentru clienti include suportul tehnic si furnizarea de informatii ce tin de latura financiara.
  3. Costurile implicate in furnizarea serviciilor de hosting. Costul serviciilor este, de cele mai multe ori, unul din aspectele principale. Este bine sa compari ofertele mai multor provideri de web hosting, dar nu doar din perspectiva preturilor. Nu mereu pretul mare garanteaza calitatea, la fel cum nici pretul mic nu garanteaza lucrul prost facut.
  4. Stabilitatea companiei ce ofera serviciul de hosting. Asigura-te ca providerul la care apelezi va fi prezent pe piata pe termen lung. Exista multe companii care apar peste noapte si dispar in acelasi mod. Longevitatea este de multe ori un indicator al stabilitatii pe piata.

Speram ca aceste sfaturi te vor ajuta sa alegi un provider de hosting pentru site-ul tau.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.