Top 5 al celor mai mari insule vulcanice

Insulele sunt defapt un tip de munte pe mare. Acestea se ridica de la fundul marii si ajung la suprafata oceanului. O insula este un munte solitar format prin activitate vulcanica. Lava erupe din fundul marii se acumuleaza pe diverse niveluri, de-a lungul a mii sau chiar milioane de ani. Lava se raceste rapid si formeaza roca solida, ridicandu-se deasupra suprafata oceanului.

 

Cele mai mari insule vulcanice de pe planeta.

Sumatra

1. Insula Sumatra din Indonezia. Sumatra este o insula cu plaje insorite, flora si fauna bogata, rauri mari si o istorie lunga. Sumatra are cea mai bogata viata salbatica din Indonezia si este plina de paduri tropicale si specii variate de animale. Sumatra este situata pe ambele parti ale ecuatorului si prin urmare, este impartita in doua zone climatice.

Honshu

2. Honshu este cea mai mare dintre cele patru insule principale ale Japoniei, situate intre Oceanul Pacific si Marea Japoniei. Honshu are o suprafata de 227,898 km patrati si contine aproape trei sferturi din numarul total de ken (prefecturi) din Japonia.

The Island of Java tourism destinations

3. Java este o insula din Indonezia situata la sud-est de Malaezia si Sumatra, la sud de Borneo si la vest de Bali. Java este a patra cea mai mare insula din Indonezia. Capitala tarii este Jakarta (fostul Batavia), care este cel mai mare oras din Indonezia.

North

4. Insula Nordului este una din cele doua insule principale din Noua Zeelanda, separata de Insula Sudului si de Stramtoarea Cook. Insula are 113729 de kilometri patrati si este impartita in doua ecoregiuni.

luzon

5. Luzon este cel mai mare si cea mai importanta insula din Filipine. Aici se situeaza Manila si Quezon City. Situata pe partea de nord a arhipelagului filipinez, este marginita de Marea Filipine la est, Marea Sibuyan la sud, si Marea Chinei de Sud la vest. La nord, Stramtoarea Luzon separa Luzon de Taiwan.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.