Top 5 al celor mai alergice medicamente

Reactiile adverse la medicamente sunt des intalnite si reprezinta reactii nedorite sau neasteptate. Aproape orice medicament poate provoca o reactie adversa. Reactiile variaza de la efecte secundare usoare si iritante, la efecte care pot pune viata in pericol. O alergie serioasa la medicamente este cauzata de o serie de procese chimice din organism, insa nu toate efectele secundare ale medicamentelor sunt provocate de alergii.

 

Topul celor mai cunoscute  medicamente care produc alergii

Penicillins1. Penicilina reprezinta o colectie de antibiotice, care elimina infectiile cauzatoare de bacterii. Aceasta provine de la un tip de ciuperci numite Penicillium. Este utilizata in tratamentul sau prevenirea multor infectii bacteriene, cauzate de obicei de microorganisme Gram-pozitive.

cafalo2. Cefalosporinele sunt un grup de antibiotice beta-lactamice semi-sintetice, derivate din Cephalosporium. Acestea sunt impartite in trei grupe: cefalosporinele N si C sunt inrudite chimic cu penicilina, iar cefalosporina P este un antibiotic steroid asemanator acidului fusidic.

sulfa

3. Sulfa, denumita si sulfonamida, este un membru al unui grup de antibiotice sintetice care contin o structura moleculara sulfanilamidica. Sulfamide au fost primele substante chimice utilizate sistematic pentru a trata si preveni infectiile bacteriene la om. Utilizarea lor s-a diminuat din cauza disponibilitatii de antibiotice, care sunt mai eficiente si mai sigure.

anticonv

4. Anticonvulsivantii sunt medicamente care previn sau reduc gravitatea si frecventa crizelor la diferite tipuri de epilepsie. Diferitele tipuri de anticonvulsivanti pot actiona pe diferiti receptori din creier si au diferite moduri de actiune.

insulin

5. Insulina este un hormon produs de pancreas, care permite corpului sa foloseasca zahar (glucoza) din carbohidratii din alimentele pe care le consumam pentru energie sau pentru a stoca. Insulina ajuta la mentinerea nivelul zaharului din sange, daca aceasta devine prea mare (hiperglicemie) sau prea mic (hipoglicemie).

 

Publicitate

1 comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.