Muzica in anii ’30

Unii dintre cei mai mari muziceni care s-au nascut vreodata si-au desfasurat cariera in timpul anilor ’30. Niciodata nu vom uita piesele lui Louie Armstrong sau vocea extraordinara a lui Billie Holiday. Majoritatea oamenilor nu aveau televizoare la acea vreme, asa ca radioul reprezenta principala sursa de entertainment de-a lungul acestei decade. Dar radioul nu era chiar ca in zilele noastre, cand un DJ prezinta ascultatorilor piesele, rand pe rand. Radioul avea programe variate de toate felurile: povestiri, stiri, poezie, muzica live sau show-uri de varietati. Muzica in anii ’30 era de obicei optimista si foarte relexanta.

 

Cateva genuri de muzica populare in anii ’30

Jazz si swing. Jazz-ul cantat de trupe cu componenta ampla devine din ce in ce mai popular in anii ’30. In acea vreme, formatiile mari de muzica puteau avea in componenta pana la 15 – 20 de membri, si participau la diverse evenimente, la dansuri, live la radio sau puteau fi vazute si in productii cinematografice. Un stil de dans numit „swing dancing” devine popular alaturi de trupele mari de jazz. De asemeni, foarte la moda sunt si trupele „combo jazz”. Un astfel de „combo” era de obicei format din pian, bas si tobe, alaturi de instrumentisti la clarinet, trompeta sau chitara.

Muzica Country. Primele inregistrari de muzica country au fost facute in anii ’20 intr-o forma cunoscuta sub numele de „hillbilly music”, iar in anii ’30, incepe sa fie popularizat la radio si prin intermediul inregistrarilor, un nou stil, „country and western”. Acest stil includea „country gospel”, stilul de inceput al „bluegrass” sau „western swing”.

Filmele muzicale. Multi compozitori au scris piese pentru filme si „musical”-urile de pe Brodway in anii ’30. Doua tipuri de filme erau populare in aceasta perioada, „musical”-urile si filmele „singing-cowboy” (cowboy-ul cantaret). Printre compozitorii cei mai cunoscuti ai acestei perioada putem include pe Harold Arlen, autor al piesei „Over the Rainbow” din filmul „Wizard of Oz” sau Hoagy Carmichael, autorul „Heart and Soul” din „A song is born”.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.