(P) Preturile lentilelor ochelarilor progresivi

lentile progresivePopularitatea de care se bucura lentilele progresive a crescut semnificativ in ultimii ani, facandu-le cele mai utilizate lentile pentru corectarea prezbitiei. Astazi, exista pe piata multe modele de lentile progresive pentru a satisface cele mai variate cerinte. Diferentele de design ale diverselor tipuri de lentile se rezuma in principal la dimensiuni si la ajustarea distantelor de vedere.

Pretul lentilelor progresive variaza in functie de performanta lor, de tratamentele aplicate lentilei (antireflex, oleofob), de diametrul si de prescriptia dioptriilor.

Din momentul in care incepi sa porti prima data lentile progresive, va fi nevoie de o perioada de timp de adaptare, ce poate varia de la cateva minute, la cateva zile. Aceast lucru se intampla deoarece puterea lentilelor iti permite sa vezi la toate distantele, dar in acelasi timp poate cauza distorsionari minore in zonele periferice ale lentilelor. In ultimii ani, designul lentilelor progresive a fost imbunatatit pentru a reduce acest fenomen.

Exista cativa producatori care au reusit sa minimizeze foarte mult acest disconfort si prin urmare, pretul lentilelor ochelarilor progresivi de ultima generatie va fi mai mare decat cel al celor conventionale.

Unele lentile sunt facute special pentru cei care petrec mult timp in fata computerului sau pentru cei care au o viata foarte activa, altele sunt destinate mai degraba cititului. Materialele din care sunt fabricate lentilele variaza, si includ materiale organice, minerale, policarbonat sau tratamente fotocromatice.

Asadar, pretul lentilelor progresive depinde foarte mult de gradul de personalizare si de materialele din care sunt realizate lentilele.

La inceput, datorita variatiilor in intensitate, lentilele progresive erau fabricate la dimensiuni ceva mai mari. Acest fapt limita oarecum optiunile de design, dar astazi aceste lentile au fost adaptate si pentru rame mai mici, astfel incat cei care le poarta se pot bucura de modele din ce in ce mai variate. Pretul lentilelor progresive va fi influentat si de diametrul lor.

Cat costa lentilele ochelarilor progresivi?

Nu avem cum sa mentionam un pret exact pentru ca acesta depinde de anumiti factori – pe care i-am enumerat si mai sus. Trebuie sa consultati medicul oftalmolog pentru o prescriere personalizata de care va depinde in mare parte si pretul ochelarilor progresivi.

Orientativ, preturile lentilelor ochelarilor progresivi:

– Lentile progresive Hoya organice (plastic) cu tratament antireflex, Indice 1.5, pornesc de la 195 ron/buc

– Lentile progresive Hoya organice cu tratament antireflex, FOTOCROMATICE, indice 1.5, au preturi care pornesc de la 370 ron/buc

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.