E-book reader-ul, o alternativa la cartile clasice

Domeniul cartilor tine si el pasul cu vremea : pe langa o multime de alte accesorii ca lampi pentru citit sau suporturi folosite pentru cititul clasic, acum a aparut si cartea electronica. Este vorba de un device pe care se pot incarca e-book-uri si citi oriunde te-ai afla, acasa, in drum spre serviciu sau seara in pat.

Conceptul de ebook reader si avantajele acestuia

E-book reader-ul este de fapt o alta varianta de suport de text fata de cartile traditionale tiparite pe hartie. Intr-un aparat de maxim 20 de cm poti stoca sute de carti, mii de pagini pe care sa le iei cu tine pretutindeni. Acesta si este avantajul principal al e-book reader-ului, este o biblioteca in miniatura.

Pentru ca este practic si usor de transportat, device-ul se adreseaza cititorilor pasionati care vor sa aiba intotdeauna o carte la ei. Este folositor de asemenea si studentilor, profesorilor sau tuturor celor care trebuie sa aiba la indemana intotdeuna manuale si vor sa-si creeze o biblioteca virtuala. Pentru ceilalati, e-book reader-ul este binevenit mai ales in vacante, atunci cand in loc sa transportati in bagaje cateva carti tiparite, puteti sa luati doar dispozitivul de citit electronic care poate ingloba mii de pagini.

Intrebarea care apare imdiat este daca dispozitivul nu are acelasi efect de obosire a ochilor ca si calculatorul. Spre deosebire de calculator, e-book reader-ul foloseste o tehnica speciala de afisare a informatiilor numita e-ink – hartie electronica. Daca pe monitorul calculatorului imaginea este reactualizata la cateva secunde iar lumina este interna, in cazul e-book reader-ului imaginea este stabila, fara a fi folosita lumina din spate. Pagina rezultata are aceeasi vizibilitate ca a hartiei tiparite si poate fi citita si in plin soare. Prin e-ink, lizibilitatea este una obisnuita pentru o carte tiparita, iar ochii nu obosesc deloc ca in cazul calculatoarelor. Senzatia este aceeasi ca si in cazul cititului pe hartie.

Un alt avantaj al reader-ului este ca are un consum foarte scazut de enrergie. Aceasta este consumata doar cand se schimba paginile.

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.