(P) Protectia bicicletei – 3 sisteme antifurt pentru bicicleta ta

Mersul cu bicicleta este un sport si un hobby din ce in ce mai iubit la noi in tara. Tot mai multe persoane aleg bicicleta pentru a se deplasa la locul de munca, pentru a se plimba prin parcuri sau pur si simplu pentru a se mentine in forma. Din pacate, odata cu popularitatea acestei activitati, a crescut si numarul furturilor de biciclete. Este foarte important, ca atunci cand cumperi o bicicleta, sa iti iei toate masurile de siguranta pentru a evita eventualele furturi.

Pretul unei biciclete semi-profesionale variaza intre 1500 de lei si 15000 de lei, inca un motiv in plus, sa faci tot posibilul pentru a-ti proteja investitia.

Cand alegi un antifurt pentru bicicleta trebuie sa te gandesti, in primul rand, la gradul de siguranta pe care acesta il ofera. Trebuie sa achizitionezi dispozitive, care au un punctaj ridicat la acest capitol.

 

Antifurt cu lant si lacat

Lantul clasic incuiat la capete cu un lacat constituie un antifurt destul de eficient, care ofera un nivel bun de protectie. Totodata, dimensiunea lui poate descuraja hotii. Fiind destul de accesibil ca pret si avand avatanjul ca poate fi carat cu usurinta, antifurtul cu lant si lacat poate fi o solutie buna pentru siguranta bicicletei tale.

Cele mai eficiente antifurturi tip lant si lacat sunt acelea cu profil patrat sau hexagonal, cu inchidere cu cifru.

Nivel de protectie: 7.8/10

Antifurt de tip U sau D-lock

Sistemul acestui tip de antifurt este format dintr-o bara de otel special indoita in forma de U, si o bara rabatabila care uneste capetele acesteia, incuindu-se cu cifru sau cu cheie. Acest sistem antifurt este cel mai eficient si mai recomandat sistem antifurt pentru biciclete.

Se poate transporta foarte usor, si datorita mecanismului de inchidere foarte complex, taierea sau distrugerea, cu orice tip de unealta, este foarte dificila.

Nivel protectie – 8.9/10

Alarma cu senzori de miscare

Acest sistem de protectie a bicicletei functioneaza exact ca o alarma auto. In cazul in care bicicleta este miscata sau bruscata, aceasta produce un zgomot de 100-110 decibeli. Activarea se face fie printr-o cheie, fie printr-un cod de activare.

Acest sistem este foarte eficient, si, pentru maximizarea gradului de protectie, poate fi folosit impreuna cu un alt sistem antifurt.

Nivel protectie – 8.9/10

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.