Mobilier de sticla: Idei de design interior

O puteti gasi peste tot, iar prezenta ei te face sa uiti ca este un material cu proprietati estetice exceptionale. Insa datorita unor designeri specializati in decorarea si fabricarea mobilierului de lux, sticla este din nou la moda. Ideal pentru a transforma si redimensiona spatiul de locuit, mobilierul de sticla revine in moda amenajarilor. Va plac culorile inchise, dispuneti de camere cu spatiu mic ? Mesele de sticla confera un plus de rafinament si in acelasi timp luminozitate si spatiu incaperii. Focus asupra unei tendinte in design.

Putina istorie…

Stramosii nostri fabricau sticla inca de acum 5000 de ani i.Hr. in Egipt. In acea vreme, obiectele de sticla erau considerate de mare pret. Se pot observa in mormintele familiilor regale si ale marilor preoti egipteni. Principiul suflarii in sticla a fost descoperit in jurul anului 100 i.Hr.; Imperiul Roman l-a dezvoltat si l-a raspandit in toata Europa.

Cum se fabrica sticla?

Sticla se fabrica dintr-un amestec de nisip, soda si var la temperatura foarte ridicata. Topindu-se, cele trei componenete se amesteca bine pentru a forma sticla, odata ce s-a racit. Daca reteta originala este aceeasi, exista totusi si variante. Astfel, adaugarea de plumb si potasiu ii maresc calitatea, asa cum introducerea de sulf, cobalt sau alte minerale o coloreaza. Astazi, sticla este un material de inalta tehnologie cu proprietati mecanice si estetice uimitoare.

Design si mobilier de sticla: utilizare

Progresele tehnice permit ca sticla sa aiba orice culoare, dar si sa fie sculptata, sa aiba dimesiuni diferite in ceea ce priveste transparenta, opacitatea, densitatea. Obiectele realizate variaza de la sticla cea mai rafinata la sticla colorata de cea mai buna calitate. Mobilierul de sticla va permite sa va jucati cu lumina si spatiile incaperilor. De asemenea, se asorteaza perfect cu alte materiale, cum ar fi otelul nefinisat, lemnul, piatra. Mesele de sticla sunt astfel o alegere perfecta pentru camere cu suprafete reduse.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.