Materiale de izolatie, placi polistiren, vata minerala: izolatii termice si izolatii fonice pentru casa dumneavoastra!

Traim intr-o lume a schimbarilor climatice si a zgomotului, unii din principalii factori de stres. Trecerea brusca de la temperatuirle calde la cele reci ne poate lua uneori prin surpindere. Chiar daca locuiti la casa sau la bloc, o buna izolatie termica va asigura confortul necesar in sezonul rece. De asemenea, izolatia fonica este apreciata de catre cei care locuiesc in centrul orasului sau in zone industriale. Materialele de izolatie va pot schimba realmente stilul de viata.

Termoizolatii, hidroizolatii: alegeti materialele de izolatie adaptate nevoilor dumneavoastra

Izolatii termice de interior sau de exterior: le puteti realiza cu ajutorul unor materiale special concepute care nu lasa apa sa patrunda, nu intretin arderea, nu favorizeaza aparitia si mentinerea microorganismelor. Este vorba in principiu de vata minerala, sau vata de sticla, un material de izolatie potrivit pentru o gama larga de suprafete atat la interior cat si la exterior.

Vata minerala se realizeaza prin topirea la temperaturi inalte a rocii de bazalt, si prin centrifugarea materialului obtinut, pana cand ajunge sa formeze fibre. Peste aceste fibre se aplica o substanta rasinoasa care impiedica degajarea prafului din produs, si care capata o rezistenta crescuta la orice actiune mecanica, facand ca vata minerala sa-si pastreze dimensiunile si forma. Poate fi gasita cel mai adesea sub forma de rulouri, saltele dar si de placi termoizolante, si poate fi aplicata atat in interior cat si la exterior, prin montare in dibluri sau pur si simplu prin atasarea cu ajutorul unui liant puternic. Pentru fatadele ventilate, se poate aplica un adeziv la rece care fixeaza materialul pe perete. Vata minerala se poate folosi si pentru structuri de lemn, cum ar fi capriorii usilor si ferestrelor, dar si pentru izolarea podurilor si mansardelor din lemn necirculabile.

Placile de polistiren sunt o varianta ceva mai ieftina a vatei minerale si foarte potrivite pentru hidroizolatie. Placile de polistiren, expandat sau extrudat, sunt folosite cu precadere in izolatiile de exterior: terase, balcoane, acoperisuri. Cu o buna rezistenta la conditiile meteo (inghet/dezghet, inflitratii), placile de polistiren sunt de preferat celor din vata minerala, datorita usurintei cu care se monteaza. Fixarea se face tot prin dibluri sau printr-un adeziv special, si necesita mult mai putina munca. Pentru realizarea unei termoizolatii de calitate a podelelor si pentru un aspect uniform al suprafetelor, se recomanda folosirea sapei mecanizata. Utilizarea acesteia impune cateva recomandari : nu se toarna sub 5 grade Celsius, iar la grosimi de paste 5 cm, se armeaza cu plasa de sarma. Sapa mecanizata turnata la exterior trebuie urmarita permanent pentru a nu se fisura, pana la uscarea completa.
Izolatii fonice : nu doar in salile de spectacol, ci si acasa

Pentru a realiza o izolatie fonica de calitate, puteti face apel tot la vata minerala. Pe langa izolatia termica, vata minerala va asigura si o buna protectie fonica, avand capacitatea de a astupa, daca e cazul, golurile existente in perete, tavan, podea. In acest caz, nu trebuie utilizata in cantitate prea mare, pentru atenuarea sunetului.

Daca doriti sa imbunatatiti fonoizolarea unei incaperi (de exemplu un studio) tot vata minerala este mai indicata. Proprietatile sale sunt de preferat pentru o izolatie fonica, fata de placile de polistiren care au mai mult o utilizare in izolatia termica.

Acest material de izolatie va putea fi mascat cu ajutorul unor placi de rigips, prevazute cu gauri, pentru o buna acustica a salii sau a camerei respective.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.