Fierul forjat, un material mereu la moda in design-ul decorativ

Oricine se afla la inceput de drum in decorarea unei case cauta mai intai o tema, o atmosfera, dar trebuie sa aleaga si materialele predominante, texturile si stilurile. Unul dintre cele mai des folosite materiale in design-ul decorativ este fierul forjat. Daca se doreste o cat mai mare unitate, fierul este foarte potrivit pentru ca din el se pot realiza o multime de obiecte pentru casa si gradina: paturi, rafturi de fier forjat, mobilier de gradina, garduri si porti din fier forjat si accesorii ca jardiniere, sfesnice, suporturi de vin, decoratii semineu.
Fierul forjat, un material cu vechime in domeniul decoratiunilor

Fierul este un material folosit inca din vechime, iar arta fierului forjat a fost practicata mii de ani in ateliere. In consecinta, in functie de realizare, mobilierul de fier poate conferi casei un stil contemporan, dar si unul traditional, clasic.

Material simplu si pur, fierul arata foarte bine in combinatii elegante cu sticla si lemn. Mobilierul din fier forjat poate fi realizat astfel incat sa imprumute note diferite casei: de eleganta, distinctie sau de somptuozitate daca este ornamentat cu motive alambicate, sau de sobrietate, daca se pastreaza linii cat mai simple. Obiectele din fier forjat nu formeaza un bloc care sa blocheze vederea, ca cele din alte materiale. Sunt doar tesaturi fine de linii care lasa impresia de deschidere si nu creeza intreruperi.

Fierul forjat, o forma foarte pura de fier, are avantajul de a fi un material rezistent, dar in acelasi timp maleabil, astfel incat sa poata fi modelat in forme uimitoare de catre artistii artizani. Cei care au o preferinta pentru ornamente pot alege mobilierul din fier forjat pentru ca acesta poate fi stilizat si impodobit cu motive vegetale, cu rozete, motive cosmice sau ghirlande.

Si in cazul mobilierului de gradina, fierul forjat este o alegere foarte buna. Acesta este trainic, poate avea un design inovativ si practic in acelasi timp, dar mai ales, dat cu un strat subtire de vopsea, rezista bine intemperiilor si schimbarilor de vreme si nu trebuie mutat de fiecare data cand ploua.

Gardurile si portile din fier forjat au si avantaje multiple, fiind o imbinare de estetic cu functionalitate: mentin casa in siguranta dar pot fi si un obiect decorativ.

In plus, metalul evoca istoria atelierelor si lucrurilor facute traditional. Obiectele din fier forjat sunt rar facute in mod standardizat. In general, ele sunt lucrate cu migala de mesteri artizani care transmit fiecarui produs stilizat cate ceva din fantezia lor.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.