(P) Diferenta dintre lentilele bifocale si cele progresive

Ochelari progresivi sau bifocali? Pe masura ce imbatranim, ochii nostri devin mai putin flexibili, facand obiectele apropiate sa para nefocalizate, in ceata. Multe persoane nu sunt sigure ce ar trebui sa faca in astfel de situatii: sa mearga la medic, sa cumpere o pereche de ochelari simpli pentru citit, sa aleaga ochelari cu lentile bifocale sau ochelari cu lentile progresive?

In primul rand, primul lucru pe care ar trebui sa il faci este sa consulti un specialist.

In ceea ce priveste alegerea lentilelor, iti prezentam mai jos diferenta dintre lentilele bifocale si cele progresive. Aceasta comparatie iti va face alegerea mult mai usoara.

Lentilele Bifocale

Lentilele bifocale sunt create cu doua zone de corectare a vederii, despartite de o linie distincta, orizontala, vizibila pe centrul lentilei. Partea de sus a lentilei este folosita pentru distanta, in timp ce partea de jos este pentru aproape. Lentilele Bifocale nu au o zona corespunzatoare obiectelor aflate la distanta intermediara. Stigmatul asociat cu aceste lentile este imbatranirea purtatorului, din cauza aspectului lor. De asemenea, exista o problema reala atunic cand se face trecerea de la vederea pentru aproape la vederea la distanta, avand loc un adevarat salt al imaginii.

Lentilele progresive

Lentilele progresive permit vederea cu o singura pereche de ochelari la distanta, intermediar si aproape. Diferenta majora dintre lentilele bifocale si lentilele progresive este tehnologia mult mai avansata si mai performanta care sta in spatele lentilelor progresive. Lipsa liniei de despartire de pe lentila, contribuie la un aspect normal, modern, fara tendinte de imbatranire ale purtatorului. In plus, lentilele progresive permit vederea intermediara, care este perfecta pentru utilizarea calculatorului.

Probleme ca ceata, senzatia de valuri a imaginii, cand se face tranzitia de la vederea pentru aproape si distanta, sau oboseala ochilor, dispar odata cu folosirea ochelarilor cu lentile progresive.

Cu un canal de progresie scurt, mediu si lung, lentilele progresive ofera un confort foarte mare, si un design progresiv ce permite o vizibilitate excelenta la toate distantele.

Aceste lentile sunt perfecte pentru persoanele care au nevoie de puterea unei lentile bifocale, dar cu un aspect neted, fara demarcatie vizibila.

Concluzia? Dintre cele doua tipuri de lentile, lentilele progresive sunt net superioare, beneficiind de tehnologie moderna si de multe avantaje fata de lentilele bifocale.

Recomandarea noastra:

Daca ai nevoie de o pereche de ochelari cu lentile progresive, noi iti recomandam lentilele progresive Hoya.

Specialistii Hoya, cu ajutorul tehnologiilor moderne, au creat o gama inovatoare de lentile de ochelari: Hoyalux iD. Tehnologia Hoyalux iD – analizeaza si simuleaza exact cum functioneaza si cum vad ochii tai. Integrated Double Surface (IDS) – prima tehnologie care configureaza designul lentilei pe ambele fete, ceea ce duce la tranzitii mai confortabile intre apropiere si distanta. Balanced View Control – tehnologia care iti ofera o vedere fara denaturarea deranjanta atat de comuna lentilelor progresive conventionale.

Beneficiile lentilelor progresive Hoya

  • Focalizare perfecta si fara efort
  • Adaptate stilului de viata si preferintelor personale
  • Calcul de precizie in functie de rama aleasa
  • Profunzime excelenta a campului vizual
  • Stabilitate superioara a imaginii

Intra acum pe  http://www.hoyaid.com/ro/Home si afla mai multe detalii despre lentilele progresive Hoya!

Speram ca acum te-ai lamurit daca ai nevoie de lentile bifocale sau progresive.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.