(P) Gheata carbonica alimentara – cea mai buna alegere pentru conservarea alimentelor!

Gheata carbonica se obtine prin solidificarea dioxidului de carbon la presiune atmosferica. Gheata carbonica este mult mai rece decat gheata si nu lasa nici un reziduu.

Gheața carbonică („dry ice”) a fost descoperită pentru prima oară în 1834 de chimistul francez Charles Thilorier, care a publicat prima descriere a substanței. De-a lungul experimentelor sale, acesta a observat că la deschiderea unui capac al unui cilindru mare conținând dioxid de carbon lichid, acesta se evaporă foarte repede. Acest lucru a făcut ca în container să rămână numai gheața carbonică solidă. În anul 1924, Thomas B. Slate a văzut în gheața carbonică o bună oportunitate de a câștiga bani, așa că a facut toate demersurile pentru a o breveta in scopul de a o vinde pe teritoriul Statelor Unite. Ulterior, acesta a devenit prima persoană care a făcut din „dry ice” o industrie cu un succes răsunător. (sursa)

La ce putem folosi gheata carbonica alimentara?

Gheata carbonica are multiple intrebuintari, atat in industria alimentara si medicala, cat si in industria divertismentului. In industria alimentara, acest compus chimic este utilizat pentru conservarea indelungata a produselor alimentare, la temperaturi foarte scazute. Un alt mare avantaj este ca acest derivat din dioxid de carbon nu altereaza deloc gustul produselor alimentare.

Gheata carbonica alimentara poate fi folosita si in decorarea bauturilor, precum sampania si bauturile spirtoase – 2 granule de “dry ice” vor transforma bauturile voastre in adevarati vulcani de abur alb!

Un avantaj major il constituie si faptul ca, in comparatie cu gheata traditionala, gheata carbonica nu lasa urme vizibile in recipientele in care este depozitata sau folosita.

 

Precautii privind manipularea ghetii carbonice alimentare

Gheata carbonica alimentara, nefiind un produs toxic, poate fi folosita fara nicio problema pentru orice fel de intrebuintari alimentare. Totusi, avand in vedere temperatura extrem de scazuta, manipularea ei trebuind sa se faca cu grija. Astfel, manusile sau clestii metalici trebuie folositi pentru a evita degeraturile severe ale mainilor la contactul cu aceasta substanta.

Recomandarea noastra – gheata carbonica alimentara de la Carbonica.ro

Carbonica comercializeaza gheata carbonica alimentara produsa din dioxid de carbon cu cel mai inalt grad de calitate, respectand toate standardele europene in vigoare. Acelasi standard ridicat de dioxid de carbon il folosesc si cele mai mari fabrici de produse alimentare si alcoolice din lume, ceea ce garanteaza o puritate extrem de ridicata si deci, un produs excelent de fiecare data.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.