(P) 5 obligatii ale asociatiilor de proprietari

In baza legii nr. 230/2007, asociatia de proprietari are obligatia de a se inregistra fiscal, pentru a obtine codul de identificare fiscala, cu care va putea intreprinde activitati specifice (facturare, angajare…etc). Odata cu obtinerea acestui statut, asociatiile de proprietari au posibilitatea sa isi tina contabilitatea.

Potrivit legilor in vigoare, asociatiile de proprietari sunt obligate sa :

  1. Calculeze si sa inregistreze in evidente impozitele, taxele, contributiile, impozitele si contributiile care se realizeaza prin stopaj la sursa si alte sume datorate bugetului consolidat.
  2. Pastreze evidentele la domiciliul fiscal al asociatiei, inclusiv pe suport electronic. De asemenea, evidentele pot fi incredintate spre pastrare unei societati autorizate sa presteze servicii de arhivare.
  3. Evidentieze veniturile realizate si cheltuielile efectuate aferente activitatilor economice desfasurate, prin intocmirea registrelor sau documentelor prevazute de lege.
  4. Utilizeze documente primare si de evidenta contabila stabilite prin lege.
  5. Completeze integral rubricile formularelor corespunzatoare operatiunilor inregistrate.

In activitatea asociatiilor de proprietari se disting diferite situatii in care obligatiile fiscale sunt mai numeroase. Pentru mai multe detalii, puteti citi acest articol.

Vreti sa rezolvati problemele administrative ale asociatiei de proprietari? Daca asociatia dvs. de proprietari are pierderi, nu exista o situatie clara a gestiunii, iar tensiunile cresc din cauza lipsei de transparenta, atunci aveti nevoie de un expert contabil profesionist care sa se ocupe de toate aceste probleme. Apeleaza la o firma care ofera servicii contabile de calitate pentru Asociatiile de Proprietari.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.