1. Strategiile de afaceri traditionale au fost revolutionate de aparitia Internetului. Odata cu aceasta evolutie tehnologica, s-a dezvoltat si Search Engine Marketing ( SEM ). Search Engine Optimization (SEO) a aparut cu scopul de a canaliza si de a dirija traficul online. Cand un utilizator cauta un cuvant cheie pe Google i se returneaza pagini web relevante pentru acea cautare. SEO accesibilizeaza si imbunatateste acest proces. Popularitatea SEO a adus dupa sine si controverse. SEO a fost mult timp gresit inteles, dar acum incepe sa prinda avânt in calitate. Cei care au fost intimidati de complexitatea si incertitudinea optimizarii SEO sunt acum mai capabili sa inteleaga impactul pozitiv pe care aceasta strategie il poate avea asupra unei afaceri online.
2. Search Engine Optimization ( SEO ) este un proces care imbunatateste pozitia unui site web in sectiunea cu rezultate ” organice ” sau neplatite ale motoarele de cautare. Motoarele de cautare doresc sa furnizeze informatii imediate, relevante si importante pentru utilizatorii lor si sa dea site-urilor cu aceste caracteristici cele mai bune pozitii in clasamentul lor. Prin programe avansate numite crawlerele web , motoarele de cautare scaneaza continuu site-uri web analizand continutul si actualizarile site-urilor. Datele sunt procesate printr-o serie larga de algoritmi care determina clasamentul paginilor web. Pe google, sunt cate 10 rezultate pe pagina. Cu cat te afli mai sus in prima pagina, cu atat sansele ca cineva sa iti viziteze site-ul sau sa cumpere ceva de pe site-ul tau, cresc.
3. Specialistii SEO profesionisti cunosc comportamentul motoarelor de cautare si stiu ce modificari trebuie sa face pe un site pentru ca acesta sa creasca in top. Procesul de planificare al strategiei de SEO incepe cercetarea cuvintelor cheie cautate de utilizatori si continua cu modificari si imbunatatiri ale site-ului la nivel de continut, structura si cod sursa. SEO este si un proces continuu de link building (linkuri de pe alte site-uri, catre site-ul promovat). Link building-ul de calitate NU consta in inscrieri in directoare web, formuri si site-uri de anunturi, ci in plasarea de continut de calitate pe site-uri populare, de incredere si relevante pentru domeniul de activitate.
4. Conceptul din spatele SEO este aparent simplu. SEO permite companiilor sa ajunga mai eficient la potentialii lor clienti. In esenta, SEO este singura forma de publicitate care atrage doar vizite si vizitatori targetati. Un banner plasat pe un site poate atrage vizite de la persoane care nu sunt neaparat interesate de domeniul respectiv. In schimb, atunci cand o persoana cauta pe Google un anumit cuvant, intentia este clara. Fie ca vrea sa obtina o informatie, fie ca vrea sa cumpere ceva, un utilizator care cauta pe Google o expresie si ajunge pe site-ul tau, este cu adevarat interesat de acel lucru.
5. O strategie SEO de calitate iti poate creste traficul si iti poate genera profit pe termen lung. SEO ofera rezultate cuantificabile, astfel incât nu exista mustrari atunci când vine vorba de ROI.