5 motive pentru a vizita Grecia

Considerata leaganul civilizatiei europene, Grecia este o tara care ne atrage atat din punct de vedere turistic cat si prin cultura si istoria sa. Traditiile grecesti, vechi de secole, au fost pastrate cu mare grija, ca o parte importanta a identitatii nationale. La fiecare pas te impiedici de cate o ruina impresionanta care vorbeste despre istoria Greciei. Orasul Atena si Parthenonul reprezinta simboluri ale culturii Greciei. Muntele Olimp a devenit azi un obiectiv turistic atat pentru iubitorii de munte cat si pentru cei de arta si cultura.

1. Grecia este o tara bogata in cultura, istorie si traditii. Incepand cu templele, insulele si terminand cu literatura, orice vizitator va fi incantat si ii va ramane bine intiparit in memorie tot ceea ce reprezinta cultura si istoria Greciei.

2. Nimeni nu poate nega faptul ca literatura Greciei este plina de nume celebre precum: Homer, Hesiod, Eschil, Pericle, Sofocle, Euripide sau Aristofan. Trebuie amintiti, de asemenea, filosofii greci (Tales din Milet, Heraclit, Pitagora, Socrate, Platon, Diogene, Aristotel) sau istoricii Herodot si Tucidide.

3. Capitala Greciei, Atena devine in secolul V i.Hr. cel mai stralucit centru economic, politic si cultural. Printre numeroasele muzee aflate in Atena se numara: Muzeul National de Arheologie, Muzeul Bizantin, Muzeul Acropolis si Muzeul Benaki avand colectii remarcabile.

4. Deasupra Atenei se afla colina Acropole unde veti gasi ruinele civilizatiei antice grecesti. Acropole reprezinta unul din simbolurile Greciei de azi. Templele de aici se impun prin simplitate si perfectiune artistica: Parthenonul, Propileele, templul Zeitei Atena Nike, Erehteionul.
Cel mai mare templu este Parthenonul, construit in onoarea zeitei patroane a orasului, Atena, in secolul V i.e.n. Acest templu este construit in stil doric si adapostea statuia din aur de aproape 15 m a zeitei Atena.
Erehteionul, cu vestitele sale cariatide, este un templu inchinat zeitei Atena si zeului Poseidon si este construit in stil ionic pe ruinele templului inchinat stramosului ionienilor Erehteu.
5. Printre locurile turistice ale Greciei trebuie amintite insula Corfu, insula Creta, peninsula Halkidiki, muntele Athos si muntele Olimp.
Insula Creta este cea mai mare insula a Greciei si este denumita „Insula Miracolelor”. Incarcata de istorie, insula Creta prezinta numeroase locuri arheologice.
Insula Corfu este o insula impadurita unde se spune ca Ulysee a oprit pentru ultima data in drumul sau catre Itaca.
Peninsula Halkidiki este cea mai frumoasa zona din Grecia avand plajele cu nisipul fin si golfulete ascunse, iar satucurile pitoresti din aceasta zona reprezinta un adevarat deliciu pentru turisti.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.