5 lucruri despre Paris

Punct stralucitor pe harta Europei: Paris – orasul luminilor, oras cultural european vizitat anual de milioane de turisti din toate colturile lumii…O vizita la Paris inseamna introducerea in atmosfera incarcata de istorie si romantism a obiectivelor turistice ale Parisului, dar si a zonelor mai putin cunoscute…

1. Atrage prin intreaga celebritate pe care i-a conferit-o sirul lung de regi si presedinti, oameni politici si artisti. Daca asociem Parisul cu macar un personaj de roman sau de film care a plimbat pasii imaginatiei noastre pe cheiurile Senei sau pe strazile pline de flori, castani sau baricade, vom avea cel putin senzatia ca il putem intalni din momentul in care vom pune piciorul in orasul luminilor. In orice caz, perceptia asupra acestui oras cultural european prin excelenta se modifica in functie de modul in care alegem sa facem mult dorita vizita.

2. Daca nu va permiteti sa strabateti distante prea lungi pe jos sau cu metroul, puteti apela la comodele Cars Rouges, autobuze cu 2 etaje (cel de deasupra descoperit) care va vor duce intr-un tur al obiectivelor turistice din Paris: Notre Dame, Hôtel de Ville, Louvre, Place de la Concorde, Dôme des Invalides, Arc de Triomphe, Arc de la Défense, Tour Eiffel si lista poate continua. In acest fel beneficiati de tot confortul, soferul incetineste in dreptul monumentelor pentru ca turistii sa aiba timp sa faca poze sau sa filmeze… dar aceast Paris vazut de sus nu va poate oferi placerea sau macar satisfacerea curiozitatii de a umbla nestingherit prin zonele pe unde isi duc viata parizienii neasaltati de turisti.

3. Daca aveti suficient timp la dispozitie, cel mai bun sfat in timpul vizitei la Paris este sa calatoriti cu metroul. Foarte bine pus la punct ca sistem de indicare a liniilor si iesirilor, accesibil unui turist aflat pentru prima data in Paris, puteti ajunge si in alte zone ale Parisului, fara sa depindeti decat de propria dumneavostra curiozitate. Cartierul Montmartre cu basilica Sacré-Coeur si Moulin Rouge, cimitirul Père Lachaise, parcurile si gradinile de la marginea Parisului (Vincennes, Bois de Boulogne) si multe altele, chiar zone care nu se afla pe harta vizitelor deja clasice, consacrate, asteapta sa le imortalizati direct de pe trotuar..
Oras cultural european, orasul luminilor: mai mult decat o simpla vizita la Paris , este o invitatie la cultura

4. Pe langa atractia secolelor de istorie cu care se invaluie, orasul luminilor este si un loc al manifestarilor contemporane, al vietii culturale active si in voga. Concerte, festivaluri, parcuri tematice de distractii, expozitii de arta contemporana… ocazia de afirmare a fiecarui curent sau pseudo-curent artistic e rasplatita cel putin cu sansa ca a avut parte de o expunere in orasul cultural european numarul unu. Aceste evenimente atrag tot atatia vizitatori ca si consacratele obiective turistice ale Parisului.

5. Cultura Parisului se imbogateste insa si cu impresia personala pe care fiecare o duce acasa. Impresii nu doar despre cele vizitate, dar si despre detaliile marcante ale vizitei la Paris: metroul, oamenii, chioscurile cu suveniruri, vantul de pe cheile Senei, aleile de castani care-ti dau imprsia ca te afli intr-un septembrie etern, gustul mancarii… Nu conteaza daca nu cunosti istoria orasului, mii de alte amanunte iti pot servi drept motiv sa iubesti ceea ce pentru tine a insemnat, timp de cateva zile, Paris.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.