5 fapte surprinzătoare despre condus

Americanii conduc 3 trilioane de mile în fiecare an – sau , în termeni cosmici, aproximativ o jumătate de an-lumină. Și, deși țara a avut o cultură a mașinii de zeci de ani, tehnologia, populația în creștere si infrastructura au creat multe riscuri pentru șoferi, dar si oportunități de cercetare pentru oamenii de stiință. Iată unele dintre cele mai recente descoperiri în domeniu :

1 . Citirea sau trimiterea de SMS-uri în timp ce conduceți este echivalentă cu starea de ebrietate

Din 2002 până în 2007, SMS-urile în timpul condusului au provocat 16141 de decese in Statele Unite, conform unui studiu realizat de Universitatea din North Texas. De fapt , un studiu din 2009 a constatat că reacțiile conducătorului auto au fost semnificativ mai lente atunci când conducătorul auto a fost citit și scris SMS-uri, decât atunci când șoferul era în stare de ebrietate.

2 . Marijuana : mai puțin periculoasă pentru conducătorii auto decât se credea anterior ?

Un studiu realizat de Spitalul Hartford din Connecticut și de Universitatea din Iowa au descoperit că a fuma marijuana nu are aproape nici un efect asupra capacității de conducere. Singura diferență pe care cercetătorii au descoperit-o a fost că subiecții au condus mai lent. Cu alcool, au observat că oamenii conduc mai repede.

3 . Abilitățile de șofer sunt ereditare

Persoanele cu o variantă genetică specifică – aproximativ 30 % din americani – sunt mai puțin calificați, în conformitate descoperirile cercetătorilor de la Universitatea din California – Irvine. Steven Cramer și echipa sa au testat persoanele cu și fără varianta genetică in cauză, care limitează producerea de proteine ​​in creier și stimularea memoriei. S-a constat o diferență de 20 de procente.

4 . Jocul ” Grand Theft Auto „, te face un șofer mai nepriceput

Imprudența de conducere în jocurile video se poate traduce printr-o conducere nesigură în lumea reală, conform descoperirilor unor cercetători . Un studiu recent realizat de Dartmouth College a constatat că șoferii adolescenți care joacă în mod regulat ” Grand Theft Auto ” au fost aproape de două ori mai susceptibili sa fie trași pe dreapta de poliție. Studii în străinătate au legat, de asemenea, jocurile video de curse auto cu un comportament riscant.

5 . Am putea lua niște sfaturi de conducere auto de la furnici

S-a descoperit ca furnicile ” naveta ” de-a lungul traseelor care funcționează ca autostrăzi cu trei benzi, au reguli bine definite ale drumului. Furnicile coopereaza, prin contrast cu oamenii care vor să-și afirme individualitatea sau sentimentul de superioritate pe drumurile de circulatie.

Revenind la realitatea romaneasca, acest videoclip prezinta cel mai bine cateva fapte surprinzatoare si amuzante :

Pentru a stapani cat mai bine arta condusului, noi va recomandam scoala de soferi Dicu din Bucuresti, care organizeaza cursuri teoretice si practice pentru obtinerea permisului de conducere la categoriile B, C, CE.

Iata si videoclipul lor de prezentare:

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.